1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Petrol Ofisi'nden elektrikli araçlara bedava şarj

Petrol Ofisi'nden elektrikli araçlara bedava şarj

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi, elektrikli araç şarj istasyonu e-Power'ların ilkini Gebze'de açtı. PO CEO'su Selim Şiper, istasyonun elektrikli araçlara...

Petrol Ofisi'nden elektrikli araçlara bedava şarj

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi, elektrikli araç şarj istasyonu e-Power'ların ilkini Gebze'de açtı. PO CEO'su Selim Şiper, istasyonun elektrikli araçlara ilk üç ay ücretsiz şarj hizmeti sunacağını açıkladı. 

Petrol Ofisi, elektrikli otomobiller için geliştirdiği e-Power markalı şarj istasyonlarından ilkini Gebze yakınlarında, İstanbul-İzmir Otoyolu üzerinde yer alan, Osmangazi Köprüsü girişindeki Oksijen O3 Dinlenme Tesisleri’ndeki akaryakıt istasyonunun yanında hizmete soktu. Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, ilk e-Power şarj istasyonunun açılışında yaptığı konuşmada, bugün sınırlı da olsa gelecekte sayıları hızla artacak elektrikli araçlara hizmet edecek altyapıyı bugünden hazırladıklarını belirtti. 

İLK ÜÇ AY ÜCRETSİZ HİZMET

Selim Şiper, şarj istasyonlarının yaygınlaştırılmasını bugün için bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ifade etti. Şiper, Osmangazi Köprüsü girişindeki e-Power şarj istasyonunun ilk üç ay boyunca elektrikli araç sahiplerine ücretsiz hizmet sunacağını, daha sonra elektrik ve hizmet bedeli almaya başlayacaklarını anlattı.  

YIL SONUNA KADAR 10 İSTASYON

Selim Şiper, elektrikli araçlar için en çok ihtiyaç duyulan noktalarda, şehirlerarası karayollarındaki istasyonlarında açacaklarını söyledi. Şiper, e-POwer şarj istasyonlarını 150-200’er kilometre aralıklarla kurarak, İstanbul-Ankara ve İstanbul-İzmir güzergahlarında seyreden elektrikli araçların kesintisiz yol almasını sağlayacaklarını vurguladı. 

MİLLİ OTOMOBİLE KATKI 

Selim Şiper, Petrol Ofisi olarak e-POwer ile bir yandan hizmet çeşitliliğini arttırırken, diğer yandan da menzillerini uzatarak elektrikli araçları bir anlamda özgür kılacaklarını vurguladı. Şiper, “Petrol Ofisi’nin e-POwer ile birlikte geleceğe yönelik yaratmaya çalıştığı bu değer, üretilmesi planlanan milli otomobilimizin elektrikli olması nedeni ile daha özel ve daha değerli bir anlam taşıyor” ifadesini kullandı. 

VOLTRUN’DAN DANIŞMANLIK ALDI 

Petrol Ofisi, elektrikli otomobil kullanıcılarının en büyük problemi kabul edilen şarj sorununu gidermek için hazır şarj ünitelerini istasyonlarına yerleştirmek yerine bu alanda kendi markasını ve modelini oluşturmayı tercih etti. e-POwer şarj üniteleri, akaryakıt istasyonlarında ayrı bir kanopi altına yerleştirildi. Petrol Ofisi, elektrikli araç şarj sistemi konseptinin oluşturulmasında, bu alanda faaliyet gösteren Voltrun’dan sadece sistem ile ilgili danışmanlık hizmeti aldı ve e-POwer’ı tasarımından, yapısına kadar özel bir marka olarak geliştirdi ve tamamen Türkiye’de üretti.

KENDİ MARKASIYLA GİREN İLK AKARYAKITÇI 

Petrol Ofisi’nin teknolojiyi ve gelişmeleri yakından takip etmeyi sorumlulukları arasında gördüğünü belirten Selim Şiper şöyle dedi: 

“Sadece takip etmek değil, teknolojiye ve gelişmelere katkıda bulunmayı, yenilikler getirmeyi de bir lider olarak görev ve sorumluluğumuz altında görüyoruz. Bu nedenle, Türkiye’nin bu işe kendi markasını yaratarak giren ilk akaryakıt şirketi olmamız da önemli.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / GEBZE - KOCAELİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler