1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi`ne ihale yasağı

Petrol Ofisi`ne ihale yasağı

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi'nin kamu ihalelerine katılımı 237 gün süreyle yasaklandı.Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,...

Petrol Ofisi`ne ihale yasağı

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi'nin kamu ihalelerine katılımı 237 gün süreyle yasaklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili kararına göre, Petrol Ofisi A.Ş., için 2009 yılında verilen bir yıl kamu ihalelerine katılması yasağının iptali kararının Mahkeme tarafından düzeltilmesi reddedildi. Böylece PO, kalan süreyi tamamlamak üzere 237 gün süreyle kamu ihalelerine katılmaktan yasaklandı.

Petrol Ofisi A.Ş. ile birlikte o dönem şirket sermayesinin yarısından fazla hissesine sahip ortağı Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ve Petrol Ofisi A.Ş.'nin sermayesinin yarısından fazla hisselerine sahip bulunduğu Petrol Ofisi Arama Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Petrol Ofisi Akdeniz Rafinerisi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Petrol Ofisi Gaz İletim A.Ş., Petrol Ofisi Alternatif Yakıtlar Toptan Satış A.Ş., Erk Petrol Yatırımları A.Ş., Po Petrofinance N.V., Petrol Ofisi Gürcistan Ltd. Şti., Kıbrıs Türk Petrolleri Ltd. ve Po Oil Financing Ltd.'nin de 237 gün süreyle kamu ihalelerinden yasaklanmasına karar verildi.

Karar, şirketin mücbir sebep göstermeksizin sözleşme hükümlerine uygun olarak taahhüdünü yerine getirmediği gerekçesiyle alınmıştı. Petrol Ofisi A.Ş., Bakanlık aleyhine Ankara 12. İdare Mahkemesi'nde dava açmış ve Mahkeme 17.07.2009 tarihinde ihaleden yasaklama kararının "yürütülmesinin durdurulmasına" karar vermişti. Bakanlığın yaptığı temyiz başvurusu sonucu da Danıştay 13. Dairesi kararı bozma kararı almıştı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler