1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi`nin Aliağa`daki iletim tarifeleri düzenlendi

Petrol Ofisi`nin Aliağa`daki iletim tarifeleri düzenlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul), OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa depolama ve İletim tesislerinin tarifelerini değiştirdi.Enerji...

Petrol Ofisi`nin Aliağa`daki iletim tarifeleri düzenlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul), OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa depolama ve İletim tesislerinin tarifelerini değiştirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Kurul kararı ile OMV Petrol Ofisi Anonim Şirketi’nin Aliağa depolama tesisine ilişkin mevcut depolama tarifesinde ve Aliağa İletim tesisine ilişkin mevcut iletim tarifesinde değişiklik yaptı. İlgili kararlar bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, OMV Petrol Ofisi Anonim Şirketi’nin; DEP/474-9/10367 sayılı Depolama Lisansı kapsamında Siteler Mh. Paşa Çiftliği Mevkii Sanayi Beldesi Aliağa/İZMİR adresinde faaliyette bulunan Aliağa depolama tesisinde benzin, motorin ve biodizel için tahsis edilen toplam kapasitenin 25 bin metreküpün üzerinde ve 4 ila 8 yıllık anlaşma olması halinde, teslim alma veya teslim etme hizmet bedelleri; benzin türleri için metreküp başına 15,50 lira, motorin ve biodizel türleri için metreküp başına 17,24 lira, havacılık yakıt türleri için metreküp başına 16,32 lira olarak tespit edildi.

EPDK bu tesisin iletim hizmet bedellerini ise petrol türleri için metreküp başına 63 kuruş, motorin türleri ve havacılık yakıtları için ise metreküp başına 70 kuruş şeklinde düzenledi.

Önceki ve Sonraki Haberler