1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi`nin otogaz lisansı iptal edildi

Petrol Ofisi`nin otogaz lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü - EPDK, Petrol Ofisi’ni de bünyesinde bulunduran OMV’nin, otogaz numunesi teknik şartlarından biri olan koku kriterini yerine getirmediği...

Petrol Ofisi`nin otogaz lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü - EPDK, Petrol Ofisi’ni de bünyesinde bulunduran OMV’nin, otogaz numunesi teknik şartlarından biri olan koku kriterini yerine getirmediği gerekçesiyle LPG dağıtım lisansını iptal etti.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu(EPDK) tarafından 44 dağıtım şirketine 660 milyon lira ceza kesilirken, teknik düzenlemelere aykırı ürün bulunduran şirketlerin lisans iptallerine de başlanıldı. Petrol Ofisi'ni de bünyesinde bulunduran OMVşirketinin depolama tesisinden alınan numune ODTÜ'de yapılan teknik incelemenin ardından 'kokulandırma' kriterine aykırı bulundu.OMV'nin otogaz dağıtımı yapabilmesi için yeniden lisans alması gerekiyor. Numune alınan ürün satıldığı için de müsadere yapılması gerekiyor.

LİSANS İÇİN YENİDEN BAŞVURACAK

Star gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre, Enerji yönetiminden alınan bilgilere göre şirket, karar Kurul gündemine gelmeden yeniden lisans almak için belge hazırlıklarına başladı. Yeniden dağıtım lisansı alımı işleminin bir iki gün içinde tamamlanması bekleniyor. Bunun için şirketin 170 bin lira ödeme yapması gerekiyor. Otogaz sektörüne yönelik denetimler haziran ve temmuz aylarında yapılmıştı.

EPDK'nın denetimleri LPG Piyasası Kanunu'na göre yürütülüyor. Otogazdan alınan numunelerin koku, buhar ve basınç gibi belirlenen teknik şartları taşıması gerekiyor. Bunlardan birinin bile üründe olmaması veya eksik bulunması cezai yaptırım gerektiriyor. Teknik düzenlemeler içinde yer alan kokulandırma gaz kaçağının tespitine imkan sağlıyor.

MİLANGAZ DA YENİDEN LİSANS ALACAK

Enerji Üst Kurulu'nun yaptığı denetimlerde cezalar, 48 kriterin ihlaline göre kesildi. Aralarında önde gelen gaz şirketlerinin de bulunduğu bazı şirketlerin LPG depolama lisansı iptal edildi. Edinilen bilgilere göre, Milangaz da yeniden lisans almak için başvurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler