1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol piyasası bildirim işlemleri elektronik sisteme entegre edildi

Petrol piyasası bildirim işlemleri elektronik sisteme entegre edildi

Enerji Günlüğü – EPDK, Petrol Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bir dizi güncelleme yaptı.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK),...

Petrol piyasası bildirim işlemleri elektronik sisteme entegre edildi
Enerji Günlüğü – EPDK, Petrol Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bir dizi güncelleme yaptı. 
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatı’nın eki olan “Ek-3 Petrol Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bazı değişiklikler yaptı. 
 
Değişiklikte düzeltme talebi yapılamayacak bildirimler şöyle sıralandı;
• Rafinerilerin kupon sistemi hizmet beyanı bildirimi
• Dağıtıcıların aykırılık bildirimi
• Dağıtıcıların bayi bilgisi bildirimi
• Dağıtıcıların bayi köy pompası bilgisi bildirimi
• Dağıtıcıların bayinin tarımsal amaçlı satış tankeri bilgisi bildirimi
• Dağıtıcıların kupon sistemi hizmet beyanı bildirimi
 
Tabloda bildirimin ismi, nasıl yapılacağı, sıklığı, bildirim yapma süresi ve bildirimin tabi olduğu dönemler de ayrı ayrı belirtildi. 
 
Tablodaki değişikliklerle; rafineri şirketleri, ulusal marker teminatı bulunan rafineriler, dağıtım şirketleri, depolama ve marker enjeksiyonu yapabilen dağıtıcılar, madeni yağ lisansı da bulunan dağıtıcılar, ulusal marker teminatı bulunan dağıtıcılar, ihrakiye teslim şirketleri, depolama şirketleri, marker enjeksiyonu yapabilen depocular, işletme lisansı sahipleri, madeni yağ şirketleri, serbest kullanıcılar, bayiler, taşıyıcılar, iletim şirketleri, bağımsız gözetim firmaları, akredite laboratuvarlar, elektrik ihracatçıları, enerji ihracatı yapan sanayiciler ve diğer üretici şirketlerin yapması gereken bildirimlerin entegre bildirim sistemine uyumlaştırılması için gereken düzenlemeler gerçekleştirildi. 
Önceki ve Sonraki Haberler