1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde değişiklik

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde değişiklik

Enerji Günlüğü - Mevzuata aykırı ÖTV’siz satışlardan dolayı lisansı iptal edilen tüzel kişiliğin ortak ve yetkililerine lisans verilmeyecek ve bu...

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde değişiklik

Enerji Günlüğü - Mevzuata aykırı ÖTV’siz satışlardan dolayı lisansı iptal edilen tüzel kişiliğin ortak ve yetkililerine lisans verilmeyecek ve bu kişiler, lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan veya dolaylı pay sahibi olamayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, mevzuata aykırı olarak ÖTV’siz satışlardan dolayı kanunun ilgili hükümleri uyarınca lisansı iptal edilen tüzel kişiye, lisans iptaline konu fiilin işlendiği tarihte bu tüzel kişilikte doğrudan veya dolaylı yüzde 10'dan fazla paya sahip ortaklara, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama yetkili olanlara lisans verilmeyecek ve bu kişiler, lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan veya dolaylı pay sahibi olamayacak.

BAYİLİK TEŞKİLATININ TANIMI YAPILDI

Bayilik teşkilatının tanımı, "bayilere akaryakıt satış ve ikmal faaliyeti gerçekleştirmek için dağıtıcılarca en az 5 bayiden oluşan yapı" olarak belirlendi.

Dağıtıcı lisansı sahibi kişiler, en geç 6 ay içerisinde bayilik teşkilatını oluşturacak.

Bayilik faaliyetlerinin haklı ve zorunlu sebepler hariç, altı aydan uzun süreli durdurulamayacağı yer alan yönetmeliğe göre, ÖTV’siz satışlarda, temin ve satış arasında mutabakatsızlık tespiti halinde satışın mevzuata uygun olarak gerçekleştiği belirleninceye kadar lisans sahibinin ÖTV’siz akaryakıt temini, kurum tarafından geçici olarak durdurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler