1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol piyasasında cezalar arttı!

Petrol piyasasında cezalar arttı!

Enerji Günlüğü - Petrol Piyasası Kanunu'ndaki idari para cezaları artırıldı. Buna göre, lisans almadan lisansa tabi faaliyetlerde bulunanlar ile ulusal...

Petrol piyasasında cezalar arttı!

Enerji Günlüğü - Petrol Piyasası Kanunu'ndaki idari para cezaları artırıldı. Buna göre, lisans almadan lisansa tabi faaliyetlerde bulunanlar ile ulusal marker eklemeyenlere, 1 milyon TL idari para cezası kesilecek. Ceza uygulanan bir fiilin iki takvim yılı geçmeden aynı kişi tarafından tekrarı halinde ise cezalar 2 kat artacak.

Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, lisans almadan lisansa tabi faaliyetlerde bulunanlar ile ulusal marker eklemeyenlere, 1 milyon TL idari para cezası verilecek. Ceza uygulanan bir fiilin iki takvim yılı geçmeden aynı kişi tarafından tekrarı halinde, cezalar 2 kat artacak. İdari para cezaları, ön araştırma veya soruşturma aşamasının tamamlanmasından sonra Kurul tarafından en geç 3 ay içinde karara bağlanacak. Tesisler, lisans alınıncaya veya bu düzenlemeye göre lisans gerektirmeyen faaliyet gösterecek hale getirilinceye kadar mühürlenecek.

 

KAÇAKÇILARA 2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI

EPDK'dan izin alınmadan, akaryakıt haricinde kalan solvent, madeni yağ, baz yağ, asfalt ve benzeri petrol ürünlerinden akaryakıt üreten veya bunları doğrudan akaryakıt yerine ikmal ederek üreten, satışa arz eden, satan, bulunduran, satın alan, taşıyan veya saklayan kişi de aynı cezaya çarptırılacak. Her türlü üretim, iletim ve dağıtım hatları dahil olmak üzere, sıvı veya gaz halindeki hidrokarbonlarla, hidrokarbon türevi olan yakıtları nakleden boru hatlarından, depolarından veya kuyulardan kanunlara aykırı şekilde alınan ürünleri satışa arz eden, satan, bulunduran, satın alan, taşıyan veya saklayan kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler