1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol sızıntısı BP`ye 53,8 milyar Dolar`a maloldu

Petrol sızıntısı BP`ye 53,8 milyar Dolar`a maloldu

Enerji Günlüğü - BP PLC, 2010 yılında Meksika Körfezi'nde yaşanan petrol sızıntısının vergi öncesi toplam maliyetinin 53,8 milyar Dolar'a ulaştığını...

Petrol sızıntısı BP`ye 53,8 milyar Dolar`a maloldu

Enerji Günlüğü - BP PLC, 2010 yılında Meksika Körfezi'nde yaşanan petrol sızıntısının vergi öncesi toplam maliyetinin 53,8 milyar Dolar'a ulaştığını açıkladı.

BP PLC bir açıklama yaparak, 2010 yılında Meksika Körfezi'nde işlettiği bir petrol kuyusunda meydana gelen sızıntının yol açtığı çevre felaketi nedeniyle yaptığı harcamanınilk olarak Temmuz ayında duyurulan uzlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte vergi öncesi toplam 53,8 milyar Dolar'a ulaştığını ifade etti.

BP, yaşanan çevre felaketi nedeniyle açılan tüm devaları çözüme kavuşturmak için 20 milyar doların üzerinde ceza ödeyecek. Baş Savcı Loreta Lynch, BP ile varılan uzlaşmanın ABD tarihinde bir şirket ile bugüne kadar yapılan en büyük uzlaşma olduğunu açıkladı.

BP uzlaşmaya varılan miktarı federal hükümete, Meksika Körfezi'ne kıyısı olan 5 eyalete ve yüzlerce yerel yönetime 18 yıllık süreçe ödeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler