1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol son 4 yılın dibinde!

Petrol son 4 yılın dibinde!

Enerji Günlüğü - OPEC'in üretimi kısmama kararı, ham petrol fiyatlarını son dört yılın en düşük seviyesine düşürdü.Petrol İhraç Eden Ülkeler...

Petrol son 4 yılın dibinde!

Enerji Günlüğü - OPEC'in üretimi kısmama kararı, ham petrol fiyatlarını son dört yılın en düşük seviyesine düşürdü.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dün Viyana’da gerçekleştirdiği toplantı sonrasında petrol üretim miktarını değiştirmedi. Üye ülkelerin üretiminin günlük 30 milyon varilde tutulması kararlaştırıldı. Kararı, Suudi Kuveyt Petrol bakanı Ali Salih el-Ömer açıkladı. OPEC zirvesinde bir sonraki bakanlar zirvesinin Haziran 2015’te yapılması da benimsendi.

PETROL ÇAKILDI

Viyana'dan, OPEC cephesinden gelen açıklamalar uluslararası piyasalarda hemen yankı buldu. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 5’in üzerinde kayıpla 71.25 dolara kadar geriledi. Batı Teksas (WTI) petrolü ise 67.75 doları gördü.

Haftaya 80 doların üzerinde başlayan Brent petrolün varil fiyatı, hafta boyunca ülke merkez bankalarından piyasaları destekleyici açıklamalar gelmesine ve dolardaki güçlenmeye karşın gerilemesini sürdürmüştü. Brent petrolün mevcut seviyesi, son 4.5 yılın en düşük seviyesine işaret ediyor. Fiyatların daha da düşebileceği belirtiliyor.

OPEC Zirvesi'nde dönem başkanı seçilen Abdurrahman Et-Tahir El-Ahiriş, zirve öncesi yaptığı açıklamada, son dönemde petrol fiyatlarının düşmesinin petrol piyasasına bağlanamayacağını belirterek, "Son fiyat gelişmeleri petrol piyasasının istikrar ve denge aradığının işaretidir. Bu denge arayışına yardımcı olmamız gerekir" demişti.

İRAN VE SUUDİ GÖRÜŞ BENZERLİĞİ

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, OPEC’in 166. Toplantısı’nda İran ve Suudi Arabistan’ın görüşlerinin birbirine yakın olduğunu söyledi. İran resmi ajansı İRNA’nın haberine göre, Zengene Suudi Arabistan Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanı Ali El-Naimi ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Zengene, “OPEC üyesi ülkelerin, üretim tavanını ihlal etmeyeceği çok açıktır, İran’ın petrol üretimini azaltmak için herhangi bir planı yok" dedi.

PETROL ÜRETİMİNİN KISILMASINA KARŞI DÖRTLÜ İTTİFAK! 

http://enerjigunlugu.net/petrol-uretiminin-azaltilmasina-karsi-dortlu-ittif_11034.html

Önceki ve Sonraki Haberler