1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Petrol ürünlerinin resmi isimlerinde değişiklik

Petrol ürünlerinin resmi isimlerinde değişiklik

Enerji Günlüğü - EPDK, petrol ürünlerinin resmi isim ve numaralarını aldığı bir kararla değiştirdi. EPDK, Hampetrol, Akaryakıt, İhrakiye, Madeni...

Petrol ürünlerinin resmi isimlerinde değişiklik

Enerji Günlüğü - EPDK, petrol ürünlerinin resmi isim ve numaralarını aldığı bir kararla değiştirdi. 

EPDK, Hampetrol, Akaryakıt, İhrakiye, Madeni Yağ, Baz Yağ ve Petrolle İlişkili Maddelere Dair Karar'ını bügünkü Resmi Gazete'de yayımladı. 

Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ham petrol, akaryakıt, ihrakiye, madeni yağ, baz yağ ve petrolle ilişkili maddelerin resmi isim ve Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) numaralarını değiştirdi.

Değişiklik ile ham petrol kapsamında kondensat ve ham petrol, akaryakıtlar kapsamında ihrakiye sayılan akaryakıtlar hariç olmak üzere, benzin, motorin, fuel oil türleri ile biodizel, yakıt nafta ve gazyağı, ihrakiye sayılan akaryakıtlar kapsamında havacılık ve denizcilik yakıtlarıyla madeni yağ, baz yağ, ve akaryakıtla harmanlanan ürünlerin resmi isim ve GTİP numaraları yeniden düzenlendi.

Karar kapsamında motorinin herhangi bir vergi farklılaştırması kapsamında teslim edilmesi durumunda ise resmi ismi "Kırsal Motorin" olarak kullanılacak.

Değişiklikler 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Önceki ve Sonraki Haberler