1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol ürünlerinin temininde e-imza için 1 ocak beklenmeyecek

Petrol ürünlerinin temininde e-imza için 1 ocak beklenmeyecek

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt haricinde kalan petrol ürünlerinin teminlerinde lisans sahibi şirketlerin otomasyon...

Petrol ürünlerinin temininde e-imza için 1 ocak beklenmeyecek

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt haricinde kalan petrol ürünlerinin teminlerinde lisans sahibi şirketlerin otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirecekleri uygunluk başvurularına ilişkin bir duyuru yayınladı.

Kurumdan yapılan açıklamada, akaryakıt haricinde kalan petrol ürünlerinin teminlerinde lisans sahibi şirketlerin otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirecekleri uygunluk başvurularını elektronik imza ile yapmalarına ilişkin tebliğde yapılan değişiklikle tebliğin yürürlük tarihinin 01/01/2014 olarak değiştirildiği hatırlatılarakşu bilgilere yer verildi:

Gerek işlemlerin hızlılığı, gerekse de bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla; Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi Ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca Kuruma yapılacak uygunluk yazısı başvurularının bir bölümü elektronik imza kullanılarak alınacaktır. Bu çerçevede, söz konusu Tebliğ kapsamında Kurumumuza uygunluk yazısı almak üzere başvuruda bulunacak yetkili veya yetkilendirilmiş kişilerin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarından nitelikli elektronik sertifikalarını temin etmeleri gerekmektedir.

GSM OPERATÖRLERİNDEN ALINACAK ELEKTRONİK İMZA SİSTEMDE KULLANILAMAYACAK

Açıklamaya göre, geçici bir süre boyunca Türkiye’de mobil imza hizmeti sunan GSM operatörlerinden alınacak elektronik imza sistemde kullanılamayacak. Bu nedenle ilgililerin kart (token) ile elektronik imza atmaları ve buna uygun bir nitelikli elektronik sertifika edinmeleri gerekiyor.

UYGUNLUK YAZISI BAŞVURULARI KASIM AYI İÇİNDE DUYURULACAK

Uygunluk yazısı başvurularının Aralık ayı içerisinde alınması planlanıyor. Kesin başvuru tarihi ile başvurulara ilişkin diğer hususlar Kurum tarafından Kasım ayı içerisinde ilan edilerek kamuoyuna duyurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler