1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol varil fiyatları 25 dolara düşebilir

Petrol varil fiyatları 25 dolara düşebilir

Enerji Günlüğü - Şu anda 50 dolar civarında olan petrol varil fiyatlarının 25 dolara kadar düşebileceği ifade edildi.Rusya'nın en büyük petrol şirketlerinden...

Petrol varil fiyatları 25 dolara düşebilir

Enerji Günlüğü - Şu anda 50 dolar civarında olan petrol varil fiyatlarının 25 dolara kadar düşebileceği ifade edildi.

Rusya'nın en büyük petrol şirketlerinden Lukoil Başkanı Vagit Alekperov,Suudi Arabistan'ın son açıklamalarının ardından petrol varil fiyatlarının 25 dolara kadar gerilemesinin ihtimal dışı olmadığını söyledi.

2015 yılında fiyatlarda önemli dalgalanma beklediğini ifade eden Alekperov, yılın ilk 15 günü itibariyle bile fiyatların yüzde 10 civarında değiştiğini ve bu tür hızlı hareketlerin daha önce olmadığını kaydetti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dün yayınladığı raporda küresel petrol talebinin günlük 92,26 milyon varilden 92,3 milyon varile çıkacağını açıklamıştı.

ABD'nin günlük petrol üretim tahmini ise 13,72 milyon varilden 13,81 milyon varile yükseldi. OPEC ülkelerinin petrol talebi ise günlük 100 bin varil azalarak 28,8 milyon varile düşecek. Uluslar arası Enerji Ajansı ise günlük 93,3 milyon varillik talepte değişikliğe gitmedi.

OPEC dışındaki ülkelerin petrol arzı ise günlük 1 milyon varil artacak. OPEC dışı ülkeler günlük 56,6 milyon varil olan üretimi 57,5 milyon varile yükseltecekler.

Arzın artması nedeni ve talebin azalması nedeni ile hızla düşen petrol varil fiyatı 13 Ocak'ta 45 doların da altına indi. OPEC'in açıklamalarının ardından kısmen yükselen fiyatlar yeniden 50 dolar seviyesine geldi.

Rusya, Batılı ülkelerin Ukrayna krizi nedeni ile petrol fiyatlarını düşürerek baskı oluşturmaya çalıştığını düşünüyor. Petrol varil fiyatlarının 40 dolara kadar düşebileceği öngörüsünde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Suudi Arabistan'ın fiyatları indirmek için işbirliği yaptığına yönelik iddiaların ihtimal dışı olmadığını söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler