1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol ve akaryakıt sadece bu kapılardan girebilecek!

Petrol ve akaryakıt sadece bu kapılardan girebilecek!

Enerji Günlüğü -   Ham petrol ve akaryakıtın serbest dolaşıma giriş işlemlerinin yapılacağı gümrük müdürlükleri belirlendi.Gümrük Genel...

Petrol ve akaryakıt sadece bu kapılardan girebilecek!

Enerji Günlüğü -   Ham petrol ve akaryakıtın serbest dolaşıma giriş işlemlerinin yapılacağı gümrük müdürlükleri belirlendi.
Gümrük Genel Tebliği'nin bugünkü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kararına göre, ham petrol ve akaryakıt giriş işlemleri sadece, Antalya, Tekirdağ, İsdemir, İskenderun, Hopa, Giresun, Trabzon, Derince, Körfez Petrokimya, Aliağa, Beylikdüzü Akaryakıt, Mersin Akaryakıt, Kırıkkale Orta Anadolu Rafineri, Samsun ve Gemlik gümrük müdürlüklerinde yapılacak.
Ticarete konu edilmemek kaydıyla getirilen 50 litreye kadar (50 litre dâhil) ham petrol ve akaryakıtın giriş işlemleri, bu kapsamın dışında tutuldu.
Jet yakıtının; ihrakiye teslimi lisans sahiplerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca verilen ihrakiye teslim lisanslarının, Özel Hükümler Bölümü “Pazarlama Projeksiyonu” başlığı “İthalatı Yapılacak Akaryakıtın Türü” alt başlığında “Jet yakıtı” ibaresinin bulunması ve pazarlama projeksiyonuyla uyumlu olması ve uçaklara verilmesi kaydıyla serbest dolaşıma giriş işlemlerinin havalimanlarında yetkili gümrük idareleri tarafından yapılması gerekecek.

Önceki ve Sonraki Haberler