1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Petrol ve gaz şirketleri çevre vaadlerine rağmen üretimi arttırıyor

Petrol ve gaz şirketleri çevre vaadlerine rağmen üretimi arttırıyor

Enerji Günlüğü - ABD, Kanada, Avrupa ve Avustralya’daki petrol ve gaz şirketlerinin Paris Anlaşması hedeflerini kabul etmelerine ve düşük karbon stratejileri...

Petrol ve gaz şirketleri çevre vaadlerine rağmen üretimi arttırıyor

Enerji Günlüğü - ABD, Kanada, Avrupa ve Avustralya’daki petrol ve gaz şirketlerinin Paris Anlaşması hedeflerini kabul etmelerine ve düşük karbon stratejileri yayınlamalarına rağmen, üretim artışını teşvik ettikleri kaydedildi.

Carbon Tracker tarafından, ABD, Kanada, Avrupa ve Avustralya’daki 40 petrol ve gaz şirketini inceleyen Paying with Fire adlı bir rapor yayımlandı.  Bu şirketlerin üst düzey yönetim için belirlediği prim ve ücretlendirme politikasını inceleyen rapor, şirketlerin Paris Anlaşması hedeflerini kabul etmelerine ve düşük karbon stratejileri yayınlamalarına rağmen, gaz ve petrol üretimini arttırmayı teşvik ettiğini gösteriyor. Rapora göre bu şirketlerin yüzde 92’si 2017 yılında gaz ve petrol üretimini arttırmayı teşvik etmeye devam ettiğini ifade ediyor.

Rapor, bu politikaların şirket hissedarları için önemli riskler taşıdığını da ortaya koyuyor. Carbon Tracker tarafından bugün yayınlanan rapora göre, çoğu petrol ve gaz şirketi, iklim hedeflerinin tutturulması için yatırımcı baskısı hissedildiği ve yenilenebilir enerji maliyetlerindeki keskin düşüşün gelecekteki arzı yok etmeye başladığı bir dünyada, sürekli olarak büyümenin peşinde olan patronları ödüllendirerek hissedar getirilerini riske sokuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler