1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol ve gazda satın alma ve birleşmeler arttı

Petrol ve gazda satın alma ve birleşmeler arttı

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde petrol ve doğal gaz endüstrisinde birleşme ve satın alma anlaşmalarında 2014 yılından bu yana ilk kez artış yaşandı.Petrol...

Petrol ve gazda satın alma ve birleşmeler arttı

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde petrol ve doğal gaz endüstrisinde birleşme ve satın alma anlaşmalarında 2014 yılından bu yana ilk kez artış yaşandı.

Petrol fiyatlarının dramatik bir şekilde düşmeye başladığı 2014 yılından bu yana ilk kez petrol ve doğal gaz endüstrisinde birleşme ve satın alma anlaşmalarında bu yıl yüzde 40 oranında bir artış kaydedildi.

Mergermarket verilerine göre, 2017 yılının ilk 9 ayında petrol ve doğal gaz endüstrisinde birleşme ve satın alma anlaşmaları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artarak 270 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2016 yılının ilk 9 ayında bu değer 192 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Total’in Danimarkalı AP Moller-Maersk'in petrol ve gaz birimini satın alması, ExxonMobil’in ABD Permian havzasındaki kaya gazı varlıklarını satın alması ve Shell’in 15 milyar dolarlık satış anlaşması yapması bu yıl gerçekleştirilen önemli anlaşmalar olarak dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler