1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol ve LPG`de yeni yılda alınacak lisans bedelleri belirlendi

Petrol ve LPG`de yeni yılda alınacak lisans bedelleri belirlendi

Enerji Günlüğü - Petrol ve LPG piyasalarında yeni yılda uygulanacak lisans alma, lisans tadili, süre uzatımı (vize), lisans sureti çıkartma, tarife onayı...

Petrol ve LPG`de yeni yılda alınacak lisans bedelleri belirlendi

Enerji Günlüğü - Petrol ve LPG piyasalarında yeni yılda uygulanacak lisans alma, lisans tadili, süre uzatımı (vize), lisans sureti çıkartma, tarife onayı ve akaryakıt ticaret izni bedelleri belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu aldığı bedel kararlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

PETROL PİYASASINDA UYGULANACAK BEDELLER

Karara göre, petrol piyasasında lisans alma bedelleri 3 bin 700 lira ile 501 bin 500 lira arasında değişecek. Lisans sureti de bin 450 lira bedel karşılığında alınabilecek. Lisans tadili bedeli ise bazı alanlar için 2 bin 200 lira, bazı alanlar için ise 10 bin lira olarak uygulanacak.

LPG PİYASASI

Kurulun, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında 2016 yılında uygulanacak lisans alma, lisans tadili, süre uzatımı (vize) ve lisans sureti çıkartma bedellerine ilişkin aldığı karara göre de lisans alma bedeli 2 bin 900 lira ile 215 bin lira arasında değişecek. Lisans sureti de bin 450 liraya çıkarılacak.

Lisans tadili bedeli bin 450 lira ile 4 bin 325 lira arasında değişecek. Süre uzatımı bedeli de lisans alma bedelinin yüzde 50'si kadar uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler