1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Yönetmeliği`nde atık madeni yağ değişikliği

Petrol Yönetmeliği`nde atık madeni yağ değişikliği

Enerji Günlüğü - Atık madeni yağdan baz yağ üretim faaliyeti, alt başlıklarına işletmek kaydıyla madeni yağ lisansı veya dağıtıcı lisansı sahiplerince...

Petrol Yönetmeliği`nde atık madeni yağ değişikliği

Enerji Günlüğü - Atık madeni yağdan baz yağ üretim faaliyeti, alt başlıklarına işletmek kaydıyla madeni yağ lisansı veya dağıtıcı lisansı sahiplerince yapılabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, atık madeni yağdan baz yağ üretim faaliyeti, alt başlıklarına işletmek kaydıyla madeni yağ lisansı veya dağıtıcı lisansı sahiplerince yapılabilecek. Atık madeni yağdan baz yağ üretimi madeni yağ üretim faaliyetinin içinde yer alacak.

Yine bu değişikliğe istinaden lisans tadillerini düzenleyen fıkra Madeni yağ lisansı veya madeni yağ alt başlıklı dağıtıcı lisansı sahiplerinin lisanslarında yer alan madeni yağ üretimi ve baz yağ kullanımı bilgilerinin değiştirilmesi, baz yağ üretim alt başlığının eklenmesi veya çıkarılması ile üretilecek madeni yağların bu lisanslara eklenmesine veya bu lisanslardan çıkarılmasına ilişkin lisans tadilleri,” şeklinde değiştirildi.

Madeni yağ lisansı sahipleri veya madeni yağ alt başlığı bulunan dağıtıcı lisans sahipleri piyasada, lisansı kapsamındaki madeni yağ üretimi tesislerinde madeni yağ üretimi ile lisanslarına alt başlık olarak işletmek kaydıyla atık madeni yağdan baz yağ üretimi faaliyetinde bulunabilecekler.

BAYİ LİSANSLARINA 6 AY AYARI

Lisansların kurul kararı olmaksızın sona ermesi ve iptali koşullarına bayilik faaliyetinin haklı ve mücbir sebepler hariç altı aydan uzun süreli yapılmaması durumu da eklendi.

Bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinde madeni yağ veya dağıtıcı lisansı altında madeni yağ alt başlığı olan lisans sahipleri, 1/1/2018 tarihine kadar baz yağ alt başlığı işletmeksizin, atık madeni yağdan baz yağ üretimi faaliyetinde bulunabilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler