1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol zengini Venezuela'da benzin krizi!

Petrol zengini Venezuela'da benzin krizi!

Enerji Günlüğü - Dünyanın sayılı petrol zengini ülkeleri arasında bulunan Venezuela'da benzin krizi yaşanıyor.OPEC üyesi olan Güney Amerika...

Petrol zengini Venezuela'da benzin krizi!

Enerji Günlüğü - Dünyanın sayılı petrol zengini ülkeleri arasında bulunan Venezuela'da benzin krizi yaşanıyor.

OPEC üyesi olan Güney Amerika ülkesi Venezuela, sahip olduğu zengin petrol rezervlerine rağmen benzin kıtlığı yaşıyor. 23 Mart sabahı ülkenin başkenti Caradas'da benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Venezuelalılar istasyonlarda benzin bulunmadığına ikna edilemezken bazı istasyonlar ise açılmadı. Sadece ülkede bulunan istasyonların üçte birine denk gelen 290 istasyon açıldı.

Ülke basınında yaşanan benzin krizinin nedenine ilişkin farklı açıklamalar yer aldı. Yetkililer bu durumun deniz yoluyla benzin tedariğinin gecikmesinden kaynaklı geçici bir durum olduğunu belirtirken, bir kısım basın organında sevkiyat işlemleri için elde yeterince para bulunmadığı için krizin yaşandığı kaydedildi.

Venezuela petrolünün çok büyük çoğunluğunu ihraç ediyor. Geçtiğimiz yıl mazot fiyatlarını arttıran Venezuela, buna rağmen dünyanın en ucuz petrolünü satıyor.

ÜLKEYE DEMOKRASİYİ YENİDEN İNŞA ET ÇAĞRISI

Öte yandan 14 ülkeden oluşan bir grup geçen hafta Perşembe günü ortak bir açıklama yayınlayarak, Venezuela'ya ertelediği seçimleri yapma, tutuklu bulunan 100'den fazla politik tutukluyu serbest bırakma çağrısında bulundu. 

VENEZUELA'DA BENZİNE MİNİ ZAM

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler