1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde devlet hakkı nakden ödenecek

Petrolde devlet hakkı nakden ödenecek

Enerji Günlüğü - Özel şirketlerin gerçekleştirdikleri petrol üzerinden verecekleri devlet hakkı, nakden ödenecek.Petrol arama ve işletme ruhsatı, araştırma...

Petrolde devlet hakkı nakden ödenecek

Enerji Günlüğü - Özel şirketlerin gerçekleştirdikleri petrol üzerinden verecekleri devlet hakkı, nakden ödenecek.

Petrol arama ve işletme ruhsatı, araştırma izni işlemlerine yönelik; görev, yetki, hak ve yükümlülükleri düzenleyen Türk petrol kanunu uygulama yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. 11 Aralık 2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren Yönetmeliğe göre, petrol arama ruhsatının alınması için açık bir sahaya yapılan ilk başvurunun kapsadığı alan, Resmî Gazete'de ilan edilecek.

ŞİRKETLER, YÜKLENİCİLERLE ÇALIŞABİLECEK

Petrol arama ruhsat ve izin sahibi, kanun ve bu yönetmelikte yer alan hak ve yükümlülüklere ilave olarak; petrol işlemlerine ilişkin taahhütlere girişebilecek, faaliyetlerini yüklenicileri aracılığıyla yürütebilecek.

Petrol hakkı sahibi tarafından üretilen petrolden alınacak devlet hissesi nakden ödenecek. Üzerinden Devlet hissesi alınacak petrol, petrol sanayinde kullanılan usullerle ve ham petrol için varil, doğal gaz için de metreküp birimleriyle ölçülecek.

Yönetmelikte yer alan geçici maddelere göre, Kanun'un yürürlük tarihinden önce verilmiş arama ve işletme ruhsatlarına ilişkin hak ve yükümlülükler, ruhsatların süresi bitene dek sürecek.

Önceki ve Sonraki Haberler