1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde en fazla 200 dolar fiyat bekleniyor

Petrolde en fazla 200 dolar fiyat bekleniyor

Londra merkezli Barclays, Rusya'dan petrol ve gaz ithalatının büyük ölçüde durdurulması durumunda petrolün varil fiyatının 200 dolara yükselebileceğini öngörüyor. 

Petrolde en fazla 200 dolar fiyat bekleniyor

Enerji Günlüğü - Rusya'dan petrol ve gaz ithalatının büyük ölçüde durdurulması halinde petrol fiyatının bu yaz en fazla 200 dolar/varile yükseleceği tahmin ediliyor.

Dünyanın önde gelen büyük finans grubu şirketi Barclays, Rusya'dan petrol ve gaz ithalatının büyük ölçüde durdurulmasını içeren en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde, Brent petrolünde fiyatın bu yaz 200 dolar/varil seviyesine tırmanabileceğini açıkladı. 

Barclays, bu değerlendirmelerine rağmen Brent petrolü için 2022 yılı ortalama fiyat tahminini büyük belirsizlik nedeniyle 92 dolar/varil seviyesinde tutmaya devam ettiğini de vurguladı. Barclays, gerilimin düşmesi yönünde gelişmeler yaşanması halinde fiyatların temel göstergeler çerçevesinde oluşturdukları 92 dolar/varil tahminine oldukça çabuk gelebileceğini ifade etti.

DOĞAL GAZ 300 EURO’NUN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Barclays, en kötü senaryoda TTF'de doğal gaz fiyatının da ortalamada 300 euro/MWh seviyesinin üzerine çıkabileceğini belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler