1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde kontrol ve bilişim standardı geldi

Petrolde kontrol ve bilişim standardı geldi

Enerji Günlüğü - Petrol şirketleri kurumsal bilişim sistemi ve endüstriyel kontrol sistemleri kurarak kendilerini uzaktan izlenebilir hale getirecekler.Enerji...

Petrolde kontrol ve bilişim standardı geldi

Enerji Günlüğü - Petrol şirketleri kurumsal bilişim sistemi ve endüstriyel kontrol sistemleri kurarak kendilerini uzaktan izlenebilir hale getirecekler.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol Lisans Yönetmeliği'nde bazı değişiklikler yaptı.

Buna göre, Petrol dağıtım santralleri, Kurumsal bilişim sistemi ile endüstriyel kontrol sistemlerini TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardına uygun bir şekilde işletmek, TS ISO/IEC 27001 standardına uygun faaliyet gösterdiğini Türk Akreditasyon Kurumuna akredite olmuş bir belgelendirme kurumuna ispat ederek sistemlerini belgelendirmek ve söz konusu belgelerin geçerliliğini sağlamakla yükümlü olacak. Bu yükümlülükler 15 ay içinde, yani 1/3/2016 tarihine kadar yerine getirilecek.

YENİ TANIMLAR EKLENDİ

Yönetmelikte yapılan değişiklikler kapsamında,4'üncü maddesinin birinci fıkrasına iki yeni tanım eklendi. Eklenen tanımlar şöyle:

- Kurumsal Bilişim Sistemi: Kuruluş çalışanları tarafından kullanılan bilgisayarlar, bunlara hizmet veren dosya, uygulama, veri tabanı ve e-posta sunucusu ve ağ altyapısının tamamını,

- Endüstriyel Kontrol Sistemleri: Enerjinin üretilmesi, enerji sağlayan ham petrol, taş kömürü ve benzeri hammaddelerin işlenip tüketime hazır hale getirilmesi, enerjinin iletim veya dağıtım katmanları aracılığı ile aktarılması gibi süreçlerin bir veya birden fazla merkezden izlenmesini, bazen de yönetilmesini sağlayan bilgi ve iletişim sistemlerini.”

Önceki ve Sonraki Haberler