1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde Suudi Arabistan-ABD savaşı

Petrolde Suudi Arabistan-ABD savaşı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, petrol piyasasında küresel çapta borsa piyasasına girmeye ve ABD ile mücadelede büyük koz sahibi olmak için kaynak...

Petrolde Suudi Arabistan-ABD savaşı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, petrol piyasasında küresel çapta borsa piyasasına girmeye ve ABD ile mücadelede büyük koz sahibi olmak için kaynak yaratmaya hazırlanıyor.

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan, petrol piyasasında küresel çapta borsa piyasasına girmeye ve ABD ile mücadelede büyük koz sahibi olmak için kaynak yaratmaya hazırlanıyor.

Petrol piyasasındaki payını korumak ve ABD'nin ucuz kaya petrolü ile başedebilmek için şimdiden uluslararası döviz rezervlerinden yaklaşık 100 milyar dolar harcayan Suudi Arabistan, aynı zamanda uluslararası piyasadaki fiyat seviyesini desteklemek amacıyla üretimde kısıtlamaya gitmiyor.

Bu önlemlerle Brent ve WTI petrolünün varil fiyatlarının 50 doların altına inmesini sağlayarak ABD'ye savaş açan Suudi Arabistan'ın savaşı kazanmak için daha fazla harcama yapması gerektiği ifade ediliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler