1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde talep zirvesi daha erken görülecek

Petrolde talep zirvesi daha erken görülecek

Küresel petrol talebinde zirvenin elektrikli araç ve elektrifikasyon alanlarındaki hızlı gelişme nedeniyle iki yıl erken gerçekleşeceği öngörülüyor.

Petrolde talep zirvesi daha erken görülecek

Enerji Günlüğü - Küresel petrol talebinde zirvenin elektrikli araç ve elektrifikasyon alanlarındaki hızlı gelişme nedeniyle iki yıl erken gerçekleşeceği öngörülüyor.

Norveç merkezli bağımsız enerji araştırma kuruluşu Rystad Energy, küresel petrol talebi zirvesi öngörüsünü 2026 yılında günde 101,6 milyon varil olarak güncelledi. Kuruluşun daha önceki talep zirvesi öngörüsü günde 102.2 milyon varil ile 2028 yılıydı. Kuruluş pandemi öncesinde de küresel petrol talebinde zirvenin günde 106 milyon varil ile 2030 yılında görüleceğini tahmin ediyordu.

EV’LER BEKLENENDEN HIZLI YAYGINLAŞIYOR

Yapılan değişikliğin gerekçesi olarak, elektrikli araçların (EV) beklenenden hızlı yaygınlaşması ve elektrifikasyonun artması gösterildi. 

Rystad’a göre, 2025 yılında yeni EV satışları toplam araç satışlarının %23’ünü oluşturacak. Ayrıca 2025-2035 arası kamyonların elektrifikasyonu da yaygınlaşacak. 

Denizcilikte yeni teknolojiler ve plastik geri dönüşümünün hızlanması ile 2050'de petrol talebinin günlük 51 milyon varil civarında olması tahmin ediliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler