1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde üretim kısıntıları Şubat’ta netleşecek

Petrolde üretim kısıntıları Şubat’ta netleşecek

Enerji Günlüğü -  Petrol fiyatlarını dengelemek için OPEC’in aldığı ve üye olmayan ülkelerin de destek verdiği üretim kısıntılarına dair...

Petrolde üretim kısıntıları Şubat’ta netleşecek

Enerji Günlüğü -  Petrol fiyatlarını dengelemek için OPEC’in aldığı ve üye olmayan ülkelerin de destek verdiği üretim kısıntılarına dair ilk verinin Şubat ayı başlarına kadar netleşeceği ifade edildi. 

Kuveyt Petrol Bakanı Essam Al-Marzouk, OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo ile düzenlediği ortak basın toplantısında, OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin global petrol arzının kısılması konusunda Kasım ayında varılan anlaşma çerçevesinde  üretim kısıntılarına dair ilk verinin Şubat ayı başlarına kadar netleşeceğini söyledi.

OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticilerinin anlaşmaya büyük bağlılık göstermelerini beklediğini belirten Marzouk, OPEC üretimin kısılması anlaşmasının uygulanmasını izlemek için oluşturulan komitenin 21-22 Ocak'ta Viyana'da toplanacağını ve toplantıda anlaşmanın izlenmesine yönelik mekanizma konusunda nihai bir kararın verileceğini de ifade etti. Marzouk, "Üretim kısıntılarına dair ilk veri Şubat ayı başlarına kadar netleşecek ve üretim kısıntısı tamamlanmasa bile bir başlangıç olacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler