1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde üretimi dondurma kararı

Petrolde üretimi dondurma kararı

Enerji Günlüğü - Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar petrol üretimini Ocak ayı seviyesinde dondurma kararı aldı.Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak,...

Petrolde üretimi dondurma kararı

Enerji Günlüğü - Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar petrol üretimini Ocak ayı seviyesinde dondurma kararı aldı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi ile Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdikleri toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Katar Enerji Bakanı Muhammed Bin Salih El-Sada, Rusya ve Suudi Arabistan'ın diğer üreticilerin de kendilerini takip etmesi halinde petrol üretimini Ocak ayı seviyelerinde dondurma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Muhammed Bin Salih El-Sada, "Atılan bu adımın piyasada istikrarı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu. Venezuela Petrol Bakanı Eulogio del Pino ise aldıkları kararı anlatmak için yarın Tahran'da İran ve Irak petrol bakanları ile bir araya geleceğini ifade etti. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi de, üretimin Ocak ayı seviyesinde dondurulmasının yeterli olacağını düşündüklerini söyledi. Naimi, "Cari fiyatlar nedeniyle arzın azalmakta olduğunun farkındayız. Üretimi Ocak ayı seviyesinde durdurmak piyasa için yeterli olacaktır. Piyasada istikrarın sağlanması için atılacak adımları önümüzdeki birkaç ayda gözden geçireceğiz. OPEC üyesi ve üyesi olmayan üreticilerin ortaya koyduğumuz öneriyi uygulamaya geçirmelerini umuyoruz" dedi.

Katar Enerji Bakanlığı gözlemleyeceği anlaşma ardından petrol fiyatları 30 dolar seviyesinden 33 dolara yükseldi.

Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre Suudi Arabistan'ın petrol üretimi Ocak ayında günlük 10,2 milyon varil seviyesindeydi.

Rusya'nın geçen ayki üretimi ise günlük 10,9 milyon varil olmuş ve Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından bu yana kayda geçen en yüksek petrol üretimi yakalanmıştı.

PETROL FİYATLARI ZIPLADI

Önceki ve Sonraki Haberler