1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Petroleum İstanbul 2017 gün sayıyor

Petroleum İstanbul 2017 gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ve LPG sektörü oyuncularını buluşturan Petroleum İstanbul 2017 fuarı bu yıl 30 Mart’ta kapılarını açıyor.Petroleum...

Petroleum İstanbul 2017 gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ve LPG sektörü oyuncularını buluşturan Petroleum İstanbul 2017 fuarı bu yıl 30 Mart’ta kapılarını açıyor.

Petroleum İstanbul 2017 Fuarı hazırlıklarına ilişkin bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Enerji Fuarcılık AŞ CEO’su Mustafa Akıncı, toplantıda yaptığı değerlendirmede, akaryakıt ve LPG sektörü oyuncularını bir araya getiren Petroleum İstanbul’u başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) olmak üzere enerji yönetiminin de önemsediğini belirtti. Yaklaşık 14 bin bayinin çok büyük bir bölümünün de bu fuarda bir araya geldiğini belirten Akıncı, bu organizasyonların sektörün ilerlemesinde ve gelişmesinde önemli rol oynadığını savundu.

Enerji Yayın Grubu Başkanı Sertaç Komsuoğlu da gelecekte petrol sektöründe kadınların daha aktif rol almasını temenni ettiğini dile getirdi ve bunun sektöre daha çok değer katacağını söyledi. 

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş “Özellikle sektördeki değişimlerin, dünyadaki teknolojilerin ve gelişmelerin bilgilendirme ve paylaşma anlamında bayilere yön vermede çok önemli bir yere sahip bu tarz organizasyonlarda bir araya gelmenin yarattığı sinerjinin faydasını hep görüyoruz. Bundan sonra da daha iyi şekilde faydalanacağımızı düşünüyorum” dedi.

TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar da Petroleum İstanbul’un sektördeki yeniliklerin paylaşılması ve sorunların tartışılması açısından çok önemli bir platform olduğunu dile getirdi. Sektörde oldukça hareketli bir dönem yaşandığını dile getiren Zülfikar, Petrol Ofisi’nin satışıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Daha düne kadar satın almanın ne demek olduğunu bilmez haldeydik. Ama şimdi farklı bir şirket geldi. Takip ettiğiniz üzere ikinci rafineri yapılıyor diye düşünüyorduk ama şu anda nerdeyse 3 tane rafineriye sahip olmuş olacağız. Bu da sektör açısından bir yenilik olacaktır” ifadelerini kullandı. 

30 Mart-2 Nisan 2017 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 13. Petroleum İstanbul Fuarı, sektörün önde gelen marka ve oyuncularını bir araya getirecek. Binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen Petroleum Istanbul Fuarı’na, geçtiğimiz hafta uluslararası enerji devi Vitol’e satılan Petrol Ofisi, Türkiye’nin en büyük grubu olan Koç Holding’e bağlı enerji şirketleri Tüpraş, Opet ve Aygaz, uluslararası sermayenin Türkiye’deki en büyük temsilcileri Shell, BP, Lukoil, Socar, İpragaz, GO, Hypco, yerli sermayenin sektördeki öncü markaları Aytemiz, Bpet, Qplus gibi marka ve  şirketler katılacak. Fuarda, bu piyasaya hizmet, ekipman ve teknoloji üreten ya da sunan firmalar da yer alacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler