1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol’ün varil fiyatı 85 dolara düştü

Petrol’ün varil fiyatı 85 dolara düştü

Enerji Günlüğü – Brent petrolünün varil fiyatı 85,6 dolara indi.Son 4 yılın en düşük seviyesine gerileyen petrol fiyatlarında düşüş sürüyor....

Petrol’ün varil fiyatı 85 dolara düştü

Enerji Günlüğü – Brent petrolünün varil fiyatı 85,6 dolara indi.

Son 4 yılın en düşük seviyesine gerileyen petrol fiyatlarında düşüş sürüyor. Brent petrolünün varil fiyatı 85 doların altına indi.

Brent çıkışlı petrolün 85,6 dolara kadar inmesi doların 41 rubleye dayanmasına neden oldu. Rusya borsasında kayıp ise yüzde 0,5’de.

BİRKAÇ GÜNE 80 DOLAR GÖRÜLEBİLİR

Analistlere göre bu düşüşler sadece başlangıç olabilir. Enerji analizleriyle bilinen araştırma şirketi HighTower Bellevue’nun idari direktörlerinden Dan Stobler, dünya genelinde petrol fiyatlarının birkaç aya kadar 1970’li yılların ortalarındaki seviyelere gerileyebileceğine işaret etti.

Finansal danışmanlık şirketi Global Hunter Securities’ın analistlerinden Richard Hastings de petrolde varil fiyatlarının şu anki seviyelerinden daha da düşebileceğini ve uzun vadede mevcut aralığında sabit kalacağını söyledi. Bir analist, “Birkaç güne kadar petrolün varil fiyatında 80 doları görebiliriz” dedi.

PETROL FİYATI NEDEN DÜŞÜYOR?

Dünya genelindeki jeopolitik risklerin petroldeki düşüşteki temel neden olduğu belirtiliyor. Fiyatların düşmesindeki en büyük etkenlerden biri de arzda sıkıntı yaşanmaması. Arzda sıkıntı yokken talebin de düşük olması bir diğer etken. Avrupa ve Çin’deki ekonomik durgunluk talebin düşük kalmasına neden oluyor. Suudi Arabistan gibi ülkeler fiyatlar düşük kalacaksa üretimlerini artırabileceklerine işaret ediyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler