1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Petronas, Tokyo’ya 13 yıl doğal gaz sağlayacak

Petronas, Tokyo’ya 13 yıl doğal gaz sağlayacak

Enerji Günlüğü - Malezya’nın ulusal petrol şirketi Petronas, Japon Tokyo Gas’a 13 yıl boyunca sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sağlayacak.Malezya...

Petronas, Tokyo’ya 13 yıl doğal gaz sağlayacak

Enerji Günlüğü - Malezya’nın ulusal petrol şirketi Petronas, Japon Tokyo Gas’a 13 yıl boyunca sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sağlayacak.

Malezya kamu enerji şirketi Petroliam Nasional Bhd (Petronas), iştiraki Malaysia LNG Sdn Bhd (MLNG) aracılığıyla, Tokyo Gas Co Ltd ile 13 yıllığına sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarik etmek için bir anlaşma imzaladı. 

Anlaşmaya göre, Nisan 2018'de başlayacak olan LNG sevkiyatı ilk altı yıl boyunca yıllık 500.000 ton olacak. Kalan yedi yıl boyunca da yıllık olarak 0,9 milyon tona çıkabilme esnekliğinde olacak. 

Petronas LNG Marketing & Trading Başkan Yardımcısı Ahmad Adly Alias, Petronas'ın müşterileri için hem uzun vadeli hem de kısa vadeli çözümler sağlayan entegre operasyonları ile güvenilir bir LNG tedariği sağlamaya kararlı olduklarını belirterek, “Anlaşma, Petronas'ın alıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılamak için esnek çözümler sağlamadaki gücünün ve güvenilirliğinin bir kanıtıdır” dedi. 

MLNG ile Petronas, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Japon gaz şirketine 10.000'inci yükünün teslim edilmesinin ardından yeni anlaşma ile Tokyo Gaz ile 35 yıldır süren iş ilişkisini geliştirmeye devam ediyor. MLNG, tek bir alanda dünyanın en büyük LNG komplekslerinden biri olan Bintulu, Sarawak'ta bulunan Petronas LNG Kompleksini işletiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler