1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Petronas ve Eneos hidrojen projeleri geliştirecek

Petronas ve Eneos hidrojen projeleri geliştirecek

Petronas ve Eneos, Malezya'nın Terengganu kentinde ticari hidrojen üretimi ve dönüştürme projesinin geliştirilmesi üzerinde çalışacaklar.

Petronas ve Eneos hidrojen projeleri geliştirecek

Enerji Günlüğü - Malezyalı Petronas ve Japon Eneos şirketleri yeşil hidrojen üretimi ve hidrojen dönüşümü çalışmaları yürütecek.

Malezya devlete ait enerji şirketi Petronas ve Japon rafinerisi Eneos Corp, Malezya'nın Terengganu kentinde ticari bir hidrojen üretim ve dönüşüm projesinin geliştirilmesi üzerinde çalışma konusunda anlaştıklarını açıkladılar. 

MALEZYA’DA ÜRETİLEN YEŞİL HİDROJEN JAPONYA’YA GÖNDERİLECEK

Ortak bir fizibilite çalışması anlaşması imzalayan şirketler, Petronas'ın mevcut tesislerinden düşük karbonlu hidrojen üretimi, yeni kurulacak hidroelektrik santralden üretilen elektriğin kullanılacağı elektrolizör tesisinde yeşil hidrojen üretimi ve hidrojenin metilsiklohekzana (MCH) dönüştürülmesi için ayrıntılı teknik ve ticari fizibilite çalışmaları yürütecekler. 

Tesislerin, toplam hidrojen üretim ve dönüşüm kapasitesinin 2027 yılına kadar 50.000 metrik ton/yıl olması bekleniyor. Üretilen yeşil hidrojen, MCH formunda Japonya'ya ihraç edilecek. Buradan da Eneos'un rafinerileri aracılığıyla japon sanayi şirketlerine dağıtılacak. Son yatırım kararının 2023 yılına kadar alınması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler