1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Petronet, GES ve hidrojende inovasyona odaklandı

Petronet, GES ve hidrojende inovasyona odaklandı

Akaryakıt istasyonlarına ve dağıtım firmalarına otomasyon hizmeti veren Petronet, gelecekte devreye alınması planlanan hidrojen yakıt istasyonları ile güneş enerji sistemlerini birleştiren yenilikçi teknolojiler üzerine çalışmalarını hızlandırdı. 

Petronet, GES ve hidrojende inovasyona odaklandı

Enerji Günlüğü - Petronet Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gemici, son dönemde yaptıkları çalışmalarla ilgili gelişmeleri basınla paylaştı. “Biz Petronet olarak her dönemde farklı inovatif ürünler geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Ülke olarak büyük felaketler yaşasak da, sanayiciler olarak enerjimizi azaltmadan çalışmak  zorundayız. Hatta, yaşanan yaraları sarabilmek için eskisinden  daha fazla çalışmak zorundayız” diye konuşan Haluk Gemici, Hidrojen Yakıt İstasyonları konusunda başlatılan çalışmaları olduğuna dikkat çekti. 

GES VE HİDROJENİ BİRLEŞTİREN PROJE

Yenilebilir, sürdürülebilir, temiz enerji anlamında  GES çözümleri üzerine çalıştıklarını da kaydeden Gemici, “Bu GES çözümlerini de hidrojen hibrit çözümleri ile birleştirerek ekonomiye, ülkemize ve dünyaya katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Şu an bu projenin kendini göstermesi için çok erken. Dünya çapında yapılan bir proje. Almanya gibi, Kanada gibi, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya gibi ülkeler bu proje üzerinde ciddi çalışmalar yapmakta. Ülkeler bazında da bu alandaki çalışmalar belirli politikalar doğrultusunda devam ediyor” dedi. 

Projenin alt yapısını oluşturmakta olduklarını ifade eden Gemici, “Yazılımsal, elektronik,  mekanik komponetler bazında geliştirmelere devam ediyoruz” dedi.

İSTASYONLARDA OTOMASYON VE ‘BACK OFFICE’

2022’nin başında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun otomasyon firmalarında Lisans Yetkilendirmesi yaptığını aHatırlatan Petronet Group Ceo’su Haluk Gemici,  “2022’nin Ocak ayından itibaren biz de EPDK’nın yetkilendirilmiş otomasyon firmalarından birisi olduk. Dolayısıyla buradaki performans yıl sonunda değişiyor. Burada firmalar birbirinden memnun olduğu müddetçe bu alandaki çalışmalar sürdürülebilir bir şekilde ilerlemekte.  Petronet olarak bugün 2 binin üzerindeki istasyonda otomasyon hizmeti veriyoruz” dedi.

Petronet’in lokomotif ürünlerinden birisinin de Back Office olduğunu açıklayan Gemici, “Back Office tarafında sektörün en eski firmalarından birisiyiz, burada 5 bine yakın akaryakıt istasyonuna hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler