1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. PGNİG’nin doğalgaz satışları düştü

PGNİG’nin doğalgaz satışları düştü

Enerji Günlüğü – Polonya enerji şirketi PGNİG, 2014 yılı ilk altı ayı karında % 6 artışa rağmen doğalgaz satış gelirleri yüzde 4 oranında azaldı.PGNİG...

PGNİG’nin doğalgaz satışları düştü

Enerji Günlüğü – Polonya enerji şirketi PGNİG, 2014 yılı ilk altı ayı karında % 6 artışa rağmen doğalgaz satış gelirleri yüzde 4 oranında azaldı.

PGNİG bir açıklama yaparak, çok sert geçmeyen kış mevsimi nedeniyle doğalgaz satış gelirlerinin yılın ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında düştüğünü ve bu satışlardan 13.3 milyar Polonya Zlotisi gelir elde ettiklerini belirtti.

Şirketin bir önceki yılın aynı dönemde toplam geliri 16.7 milyar Polonya Zlotisi iken bu yıl bu rakamın biraz altında, 16.4 milyar Polonya Zlotisi olarak gerçekleşti.

Doğalgaz satışlarındaki düşüşe rağmen, gelir farkının böylesine düşük olmasında artan ham petrol üretimi etkili oldu.

Arama ve üretim birimlerinde yaşanan kar artışının doğalgaz biriminde yaşanan sorunlara olumlu yansımadığı belirtilen açıklamada, yılın ilk yarısında ticaret ve depolama birimlerinin performansını etkileyen temel faktörün her yıl 0.6 milyar metreküp düşen doğalgaz satışları ve bununla eş zamanlı gerçekleşen Polonya enerji borsasındaki tarife dışı doğalgaz satışlarındaki artış olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler