1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Philsa’dan 4,5 milyon dolarlık enerji yatırımı

Philsa’dan 4,5 milyon dolarlık enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Philip Morris/Sabancı, İzmir Torbalı’daki fabrikası Philsa’da 4,5 milyon dolarlık bir yatırımla kurduğu 6 MW’lık  trijenerasyon...

Philsa’dan 4,5 milyon dolarlık enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Philip Morris/Sabancı, İzmir Torbalı’daki fabrikası Philsa’da 4,5 milyon dolarlık bir yatırımla kurduğu 6 MW’lık  trijenerasyon doğalgaz çevrim santrali ile enerji ihtiyacının yüzde 75’ini karşılayacak.

Üretim tesisinde ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi, buhar ve ısı kaynaklarını kendi bünyesinde üreterek hem enerji tasarrufu hem de karbon salınımını azaltacak çevreci yatırımlarını sürdüren Philip Morris/Sabancı, Torbalı’daki fabrikası Philsa’da mini doğalgaz çevrim santrallerinin en gelişmiş tipi olan “Trijenerasyon Sistemini” 4,5 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirdi. 

KARBON AYAK İZİNİN YÜZDE 8 DÜŞÜŞÜNE YARDIMCI OLACAK

İzmir Torbalı’daki fabrikada yapılan açılış töreninde konuşan İşletmeler Direktörü Dominique Voegeli, trijenerasyon sistemi yatırımının Philsa’nın kaliteli elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak hedefiyle yapıldığını, sistemin aynı zamanda buhar ve ısı kaynağı ürettiğini belirterek, “Türkiye’deki ilk trijenerasyon tesislerinden birini kurduğumuz için çok gururluyuz. Trijenerasyon tesisimiz, 6 MW elektrik üretim kapasitesi ile fabrikanın yüzde 75 ihtiyacını karşılamakta olup, geri kalan ihtiyaç, şebekeden karşılanmaya devam etmekte. Bu yeni sistemin avantajı, gazı en efektif şekilde elektriğe çevirmesi ve tütün işleme ve havalandırma safhalarında gerekli olan buharı sağlaması. Tesis tam otomatik sistemlerle çalışıyor ve normal çalışma düzeninde sadece 1 operatör tarafından işletilebiliyor. Trijenerasyon projemiz sayesinde enerjiyi en efektif şekilde dönüştürerek, karbon ayak izimizde yüzde 8’lik bir düşüş elde etmekte bize yardımcı olacağı için çok gururluyuz.” dedi. 

FABRİKAYA 800 ADET GÜNEŞ PANELİ YERLEŞTİRİLDİ

Voegeli, şöyle devam etti:

“Philip Morris/Sabancı olarak; üretimden satışa kadar işimizin her aşamasında, çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın dâhil edildiği, uzun dönemli ve büyümeyi destekleyen bir sürdürülebilirlik vizyonunu benimsiyoruz. Vizyonumuzun temelini; verimli ve çevre etkisi asgari düzeye indirilmiş iş süreçleri oluşturmaktadır. Ölçülebilir ve uygulanabilir hedefler içeren sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında, fabrikamızdaki bir diğer önemli enerji verimliliği projemiz güneş enerjisi panelleri. Şu ana kadar fabrikamıza 800 adet güneş paneli yerleştirildi ve bu paneller ile 290 000 KW saat enerjiyi yıllık olarak üretiyoruz. Bu paneller bina çatılarına, servis bekleme sundurmalarının üstlerine ve ayrıca güneş çiçekleri şeklinde ön bahçemize yerleştirildi. Philip Morris/Sabancı olarak Türkiye’deki toplam yatırım miktarımız, 2017 sonu itibarıyla, 1 milyar doları aşmış bulunuyor. Yatırımlarımıza devam ederken, sürdürülebilirlik her zaman odağımızda olacak.” 

Önceki ve Sonraki Haberler