1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pınar: Elektrikte Avrupa’ya göre 10 kat hızlı büyüyoruz

Pınar: Elektrikte Avrupa’ya göre 10 kat hızlı büyüyoruz

Enerji Günlüğü – Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, Türkiye’de elektrik kullanan müşteri sayısının Avrupa’ya oranla...

Pınar: Elektrikte Avrupa’ya göre 10 kat hızlı büyüyoruz

Enerji Günlüğü – Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, Türkiye’de elektrik kullanan müşteri sayısının Avrupa’ya oranla 10 kat daha hızlı büyüdüğüne dikkat çekerek, tüketimin yüksek olduğu ülkelerde akıllı şebekelerin öne çıktığını söyledi.

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018) komitesinden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, akıllı şebekelerin giderek önem kazandığına ve Türkiye’deki elektrik müşteri sayısının Avrupa’ya göre 10 kat arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Akıllı şebekeler, özellikle elektrik tüketiminin yüksek olduğu ülkelerde önem taşıyor. Türkiye'de kişi başına düşen elektrik tüketimi Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkelerinin yarısı kadar. Bu durum Türkiye'deki elektrik talebinin artacağı anlamına geliyor. İsveç’te yıllık kişi başı 40 bin kilovat saat elektrik tüketimi olduğu için fiyatların günlük hatta saatlik takip edilmesi, faturalarda anlamlı bir indirim sağlayabiliyor. Bu rakam bizde 2 bin 500 kilovat saat seviyesinde ama zaman içinde alışkanlıklarımız değişiyor ve tüketimimiz artıyor. Türkiye akıllı şebekeler konusunda doğru bir yol izliyor. Akıllı şebekelere yönelik talebin en önemli sebeplerinden birisi de verimlilik. Bununla birlikte elektrik şebekesi artık genç kuşağın isteklerine göre şekillenecek.”

250 BİN ÇOCUĞA ENERJİ TASARRUFU EĞİTİMİ

Dağıtım şebekelerinin gelişmesi ve modernleşmesi adına yatırım ve AR-GE çalışmalarının yapılması gerektiğini ifade eden Pınar, teknoloji ve toplum arasında sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak gerektiğine değindi. Pınar, faaliyet gösterdikleri illerde 250 bin ilkokul çağındaki çocuğa Enerjimi Koruyorum Projesi kapsamında enerji tasarrufu eğitimi verdiklerini söyledi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler