1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pınar: Her ülkenin kendine özgü enerji dinamiği var

Pınar: Her ülkenin kendine özgü enerji dinamiği var

Enerjisa CEO’su Murat Pınar, her ülkenin kendine özgü dinamikleri olduğunu belirterek, Türkiye’nin enerji sektörü dinamiklerinin elektrifikasyon, şehirleşme, verimlilik olduğunu söyledi.

Pınar: Her ülkenin kendine özgü enerji dinamiği var

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO’su Murat Pınar, her ülkenin kendine özgü dinamikleri olduğunu belirterek, Türkiye’nin enerji sektörü dinamiklerinin elektrifikasyon, şehirleşme, verimlilik olduğunu söyledi.

4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü Kearney Ülke Direktörü Onur Okutur’un yaptığı “Karbon Nötr Gelecek” panelinde değerlendirmelerde bulunan Enerjisa CEO’su Murat Pınar, enerji piyasalarında yerellik ve küresellik sentezine vurgu yaptı. Bugün bahsedilen Yeşil Mutabakat’ın aslında 1929 Büyük Buhran ile başladığını belirten Pınar, bugün artık farklı bir gerçekle karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Günümüzde enerji sektörüne dünyada 5D adı verilen demokratikleşme, deregülasyon, desantralizasyon, dekarbonizasyon ve dijitalleşmenin yön verdiğini kaydeden Pınar, bununla birlikte her ülkenin kendine özgü dinamikleri olduğunu ve Türkiye’nin de enerji sektörü dinamiklerinin elektrifikasyon, şehirleşme ve verimlilik olduğunu belirtti. 

Pınar, “Türkiye’ye ait çözümlerimiz olacak. Dünya trendlerini kaybetmeyeceğiz. Dünya trendleri olacak, Türkiye trendleri olacak. İkisinin kesiştiği her yer yeni fırsatlar, yeni genişleme alanlarıdır” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler