1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Pınar: İstanbul’un en büyük arazi GES’lerinden birini hayata geçirdik

Pınar: İstanbul’un en büyük arazi GES’lerinden birini hayata geçirdik

Enerjisa Enerji’nin İstanbul Eyüpsultan’da kurduğu 5,6 MWp kurulu gücündeki Güneş Enerjisi Santrali 2 bin 198 hanenin enerjisini üretecek. 

Pınar: İstanbul’un en büyük arazi GES’lerinden birini hayata geçirdik

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Eyüpsultan Belediyesi ile birlikte kurup devreye aldıkları 5,6 MWp kurulu gücündeki Güneş Enerjisi Santrali ile İstanbul’un en büyük arazi GES projelerinden birini hayata geçirdiklerini açıkladı.

Enerjisa Enerji, bir belediyenin sahip olduğu arazi üzerine kurulu en büyük GES projelerinden biri olma unvanını taşıyacak projeyi Eyüpsultan Belediyesi ile birlikte hayata geçirdi. Toplamda 10 bin 244 güneş panelinin kullanıldığı santral ile 2 bin 198 hanenin yıllık elektrik tüketimine eş enerji üretimi sağlanacak. 

YILDA 4,3 BN TON KARBON SALIMI ÖNLENECEK

5,6 MWp kurulu gücü ile bir belediyenin sahip olduğu en büyük arazi üzerine kurulu GES yatırımlarından biri olacak projenin yıllık 6.594 MWh mertebesinde enerji üretmesi öngörülüyor. Ayrıca bu proje ile bir yıl içerisinde yaklaşık 4 bin 274 ton karbon salımı da engellenmiş ve böylece doğanın korunmasına katkıda bulunulmuş olacak.

“HEM TÜRKİYE’DE HEM DE DÜNYADA MUAZZAM BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİ”

Enerjisa Enerji CEO’su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “İşimin Enerjisi çatısı altında projeler geliştirmeye ve yenilenebilir enerji yatırımları yapmaya başladığımız ilk günden bu yana hem Türkiye’de hem de dünyada muazzam bir dönüşüm gerçekleşti. Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre Türkiye yenilenebilir enerjide kurulu güç bakımından Avrupa’da 5’inci ve dünyada 12’nci sırada yer alıyor. Biz Enerjisa olarak sektöre örnek olacak bu projeleri hayata geçirerek Türkiye’nin enerji dönüşümündeki başarısına doğrudan destek vermenin sorumluluğunu taşıdığımızı gösteriyoruz.

Ne umut verici ki 2023’te ilk kez güneş enerjisi yatırımları petrol kadar önem kazandı. Talep temiz enerjiden oldukça bu makas açılacak ve herkes için daha iyi bir gelecek adına önemli bir aşama kaydedilmiş olacak. Bu kapsamda bizim gibi yenilenebilir enerjiye inanan, geleceği burada gören ve İstanbul’un en büyük arazi GES projelerinden birini hayata geçirmemizi sağlayan Eyüpsultan Belediyesi’ne ve katkıları için de GBB Enerji A.Ş.’ye teşekkür ediyorum. Projede emeği geçen herkesi kutlarım.” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler