1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Pınares, Tokat’ta depolamalı RES kuracak 

Pınares, Tokat’ta depolamalı RES kuracak 

Pınares Enerji, 390 milyon TL yatırımla Tokat’ta 30 MWe kurulu gücünde Nevres Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Pınares, Tokat’ta depolamalı RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Tokat’ın Niksar ve Başçiftlik ilçeleri sınırları içinde 30 MWe kurulu gücünde Nevres Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 30 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Pınares Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Tokat ili, Niksar ve Başçiftlik ilçeleri sınırları içinde 30 MWe kurulu gücünde Nevres Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 30 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 390 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde her biri 3 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca toplam 1486 hektarlık alanın yaklaşık 0,88 hektarlık kısmında lityum iyon teknolojisi kullanan bir enerji depolama tesisi kurulacak. 

Projenin inşaat süresinin 36 ay sürmesi ve inşaat montaj aşamalarında 80 kişinin, işletme aşamasında 8 kişinin çalışması planlanıyor. Ekonomik ömrünün 49 yıl olacağı öngörülmekte.

Enerji Günlüğü