1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Pioneering Spirit İstanbul Boğazı’ndan geçiyor

Pioneering Spirit İstanbul Boğazı’ndan geçiyor

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın yapımını gerçekleştiren ve halen dünyanın en büyük inşaat gemisi olan Pioneering Spirit bu...

Pioneering Spirit İstanbul Boğazı’ndan geçiyor

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın yapımını gerçekleştiren ve halen dünyanın en büyük inşaat gemisi olan Pioneering Spirit bu sabah 06:00’da üçüncü kez İstanbul Boğazı’ndan geçmeye başladı.

İsviçre merkezli Allseas Group S.A.’ya ait Dünyanın en büyük inşaat gemisi olan “Pioneering Spirit” 20 Haziran 2018 günü sabah 06:00’da üçüncü kez Boğaz geçişine başladı.

“Pioonering Spirit”, TürkAkım’ın deniz kesiminde ilk hattın tamamlanmasından sonra Norveç kıta sahanlığında Statoil’e ait 22.000 tonluk Johan Sverdrup petrol sondaj platformunun kurulumuna dair işlemlere hazırlanmak için Hollanda’nın Rotterdam kentine dönecek. Bu görevin ardından ilk boru döşeme projesi olan TürkAkım’ın ikinci hattını tamamlamak üzere bu yıl içerisinde Karadeniz’e geri gelecek.

Pioneering Spirit, İstanbul Boğazı’nı geçip Karadeniz’e açıldıktan sonra, TürkAkım’ın halihazırda 224 kilometresi tamamlanmış bulunan ikinci hattının inşasına devam ederek bu hattı da Kıyıköy’e ulaştıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler