1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Pioneering Spirit, TürkAkım ikinci hattı için yolda

Pioneering Spirit, TürkAkım ikinci hattı için yolda

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin ilk hattını tamamlayan Pioneering Spirit gemisi ikinci hattı tamamlamak için yola çıktı.Rus...

Pioneering Spirit, TürkAkım ikinci hattı için yolda

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin ilk hattını tamamlayan Pioneering Spirit gemisi ikinci hattı tamamlamak için yola çıktı.

Rus doğal gazını Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın ilk hattını tamamlayan 403 bin 342 groston ağırlığında, 444 metre uzunluğunda ve 124 metre genişliğindeki Malta bayraklı Pioneering Spirit gemisi dün Rotterdam Limanı’ndan ayrılarak ikinci hattın çalışmaları için Karadeniz’e doğru yola çıktı.

İlk hattın tamamlanmasından sonra ikinci boru hattının da 224 kilometresini döşeyerek Rusya ve Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölgelerinin sınırına kadar getiren gemi Karadeniz’deki inşaat faaliyetlerine kaldığı yerden devam ederek ikinci boru hattını da Kırklareli’nin Kıyıköy beldesine ulaştıracak. TürkAkım’ın birinci hattını tamamlamasının ardından Kuzey Denizi’ne giden Pioneering Spirit 2 Haziran 2018 tarihinde, Norveç kıta sahanlığında 22 bin tonluk dev petrol platformunun kurulumunu başarıyla tamamlamıştı. Pioneering Spirit gemisi böyle bir montaj işlemini ilk defa gerçekleştirmekle beraber, açık denizde ve tek hamlede bu ağırlıkta bir platformu kurarak bir rekora daha imza atmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler