1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Pioneering Spirit, TürkAkım'ın ikinci hattına başladı

Pioneering Spirit, TürkAkım'ın ikinci hattına başladı

Enerji Günlüğü - Pioneering Spirit gemisi TürkAkım açık deniz doğalgaz boru hattını oluşturan hatlardan ikincisinin yapımına başladı. Rusya'dan...

Pioneering Spirit, TürkAkım'ın ikinci hattına başladı

Enerji Günlüğü - Pioneering Spirit gemisi TürkAkım açık deniz doğalgaz boru hattını oluşturan hatlardan ikincisinin yapımına başladı. 

Rusya'dan Türkiye'ye Karadeniz'in altından doğalgaz taşıyacak TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin ikinci hattının yapımına Pioneering Spirit gemisi tarafından başlandı. 

TürkAkım'dan yapılan açıklamada geminin 20 Haziran tarihinde Karadeniz'e giriş yaptığı ve aradan geçen süre zarfında stinger'in indirilmesi ve boru döşeme donanımının test edilmesi de dahil olmak üzere hazırlık çalışmalarını tamamladığı belirtildi. Şimdiye dek Rusya ve Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgeleri sınırına kadar döşenmiş olan ikinci hattın Karadeniz'de 2 bin 170 metre derinlikten su yüzüne çıkarılmasının ardından, boru döşeme çalışmalarına bu noktadan devam edilecek.

İkinci hattın Münhasır Ekonomik Bölgeler sınırına kadar olan ilk 224 kilometresi 2017 yılında inşa edildi. Birinci hat ise 2018 yılının Nisan ayında Kıyıköy'e ulaştı. İki hattın yapımında toplamda bin 161 kilometre yani inşa edilecek toplam uzunluğun yüzde 62'si tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler