1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Pirelli’den yakıt tasarruflu lastikler

Pirelli’den yakıt tasarruflu lastikler

Enerji Günlüğü - Pirelli, Avea işbirliğiyle ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi “CyberFleet ile bir filo, araç...

Pirelli’den yakıt tasarruflu lastikler

Enerji Günlüğü - Pirelli, Avea işbirliğiyle ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi “CyberFleet ile bir filo, araç başına yılda 1.000 Euro yakıt tasarrufu elde edebilecek.

CyberFleet teknolojisinin Türkiye tanıtımının yapıldığıbasın toplantısı, Pirelli Başkan Yardımcısı Alberto Pirelli, Pirelli CEO’su Mete Ekin, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Pirelli Grubu Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto ViganovePirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu ay pazara sunulacak olan yenilikçi sürüş teknolojisi CyberFleet, lastiğin içine yerleştirilen sensörler sayesinde hava basıncı, ısı gibi lastiklerle ilgili güncel durum ve bilgileri, Avea altyapısı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sürücüye ve filo yöneticisine anında aktaracak.

Bu yeni teknolojiyle bir filo, araç başına yılda 1000 Euro yakıt tasarrufu elde edebilecek. 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen proje kapsamında 1 milyon Euro yakıt tasarrufu sağlanacak. Yakıt tüketimi, lastikler, tamir ve bakım maliyetlerinin tümüne etki eden bu teknoloji, 2 bin ton daha azkarbon salınımı (CO²) ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlayacak.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler