1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Piyasa katılımcısı toplam teminat tutarından sorumlu olacak

Piyasa katılımcısı toplam teminat tutarından sorumlu olacak

Enerji Günlüğü – EPDK, Teminat Usul ve Esasları’nda yaptığı değişiklikle, düzenlemede geçen “minimum nakit teminatı” kavramını ortadan kaldırdı. Enerji...

Piyasa katılımcısı toplam teminat tutarından sorumlu olacak

Enerji Günlüğü – EPDK, Teminat Usul ve Esasları’nda yaptığı değişiklikle, düzenlemede geçen “minimum nakit teminatı” kavramını ortadan kaldırdı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), “Teminat Usul ve Esasları” başlıklı düzenlemede bazı değişiklikler getiren kararını yayınladı. Buna göre piyasa kullanıcıları, bütün hesaplamalarda toplam teminat tutarı ile yükümlü ve sorumlu olacaklar.  

Değişiklik kapsamında, Teminat Usul ve Esasları’nın “Tanımlar” başlıklı 4. maddesinde “minimum nakit teminatı” kavramını tarif edilen “a” bendi yürürlükten kaldırıldı. 

Bu şekilde Usul ve Esaslar kapsamından çıkarılan kavramla ilgili olan diğer bazı maddelerde de aynı doğrultuda; “minimum nakit teminat” kavramı ilgili ifadelerden çıkarılarak, değişiklik yapıldı. 

Buna göre teminat veren piyasa katılımcıları, bütün hesaplamalarda toplam teminat tutarı ile yükümlü ve sorumlu olacaklar. 

Teminat usul ve esaslarında yapılan değişiklikler, yayın tarihini takip eden ayın başında (01 Aralık 2018 tarihinde) yürürlüğe girecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler