1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Piyasa katılımcısının azalan ek teminatı güncellenecek

Piyasa katılımcısının azalan ek teminatı güncellenecek

Fatura son ödeme günü ek teminat tutarı azalan katılımcının teminat tutarı yeniden hesaplanacak.

Piyasa katılımcısının azalan ek teminatı güncellenecek

Enerji Günlüğü - Fatura son ödeme günü ek teminat tutarı azalan piyasa katılımcısının teminat tutarı yeniden hesaplanacak. Nakit dışı teminat çekme işlemi de 16.40’a kadar yapılabilecek. 

Teminat Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yeni düzenleme, Usul ve Esaslar’ın “Ek teminat kontrolüne ilişkin genel esaslar” başlıklı 11. maddesine getirdiği ek fıkra ile fatura son ödeme günü saat 16.40’tan sonra ek teminat kaleminde günlük olarak hesaplanan tutarların dikkate alınmaması halinde ek teminat tutarı azalacak piyasa katılımcıları için teminat kaleminin yeniden hesaplanacağını bildiriyor. 

Buna göre ek teminatı güncellenen piyasa katılımcılarının sunmaları gereken toplam teminat tutarlarına ilişkin olarak ilgili piyasa katılımcıları ve katılımcı bazında merkezi uzlaştırma kuruluşu saat 17.00’ye kadar bilgilendirilecek. 

Düzenleme ayrıca “Merkezi uzlaştırma bankasına sunulan teminatların iadesi” başlıklı 13 maddede bahsedilen ve 14.30 ile 17.00 arasında yapılabilen nakit dışı teminat çekme işlemlerinin süresini 14.30 ile 16.40 olarak değiştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler