1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. PlaCSH teknolojisi güneş enerjisi verimini üçe katlayacak

PlaCSH teknolojisi güneş enerjisi verimini üçe katlayacak

Enerji Günlüğü - Princeton Üniversitesinden araştırmacılar tarafından organik güneş hücrelerinin verimini basit ve ekonomik bir şekilde üçe katlayacak...

PlaCSH teknolojisi güneş enerjisi verimini üçe katlayacak

Enerji Günlüğü - Princeton Üniversitesinden araştırmacılar tarafından organik güneş hücrelerinin verimini basit ve ekonomik bir şekilde üçe katlayacak olan keşif yapıldı. Araştırma ekibinini yöneten Profesör Stehphen Chou, güneş enerjisi hücrelerinin verimini, nano sandaviç yapıdaki metal ve plastik sayesinde yüzde 175 artırabildiklerini belirtti. Chou, bu teknolojinin silikon güneş panelleri gibi organik olmayan güneş hücrelerininde verimini artırdığını fakat araştırmanın inorganik güneş panelleri üzerinde henüz net olarak tamamlanmadığını belirtti.

Chau, güneş hücrelerinde en büyük enerji kaybının hücreden yansıyan ışık ile hücreye giren ışığın tam olarak absorbe edilememesinden kaynaklandığını ve geiiştirdikleri bu nanoteknoloji ürünü ile bu iki engeli aşmaya çalıştıklarını belirtti.

Sistemin ticari olarak kullanılmaya hazır olduğu fakat her yeni üründe olduğu gibi labaratuardan seri üretime geçişin zaman alacağı belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler