1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PLASFED 8 derneği çatısı altında topladı

PLASFED 8 derneği çatısı altında topladı

Enerji Günlüğü - Plastik Sanayicileri Federasyonu PLASFED, Kompozit Sanayicileri Derneği ve Gaziantep Sanayicileri Derneği’nin ardından ZÜCDER’in de...

PLASFED 8 derneği çatısı altında topladı

Enerji Günlüğü - Plastik Sanayicileri Federasyonu PLASFED, Kompozit Sanayicileri Derneği ve Gaziantep Sanayicileri Derneği’nin ardından ZÜCDER’in de katılımıyla çatısı altına aldığı dernek sayısını sekize yükseltti.

Türk plastik sektörünün önde gelen 5 derneği tarafından 28 Ekim 2011 tarihinde kurulan ve 1000’i aşkın firmayı temsil eden PLASFED (Plastik Sanayicileri Federasyonu), temsil gücünü ve etkinliğini artırmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Kompozit Sanayicileri Derneği’nin federasyona katılmasıyla üye dernek sayısını 6’ya çıkaran Gaziantep Sanayicileri Derneği’nin kurulum kararıyla üye sayısında 7’ye ulaşan PLASFED, ZÜCDER’in de katılımıyla Türkiye’nin en önemli ve faal 8 derneğini çatısı altına almış oldu.

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ PLASFED ÇATISI ALTINDA REFERANS MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Yapısı gereği birçok farklı sektörle yakından ilişkisi bulunan, plastik sektörüyle de çok yakından alakalı olan ZÜCDER’in federasyona katılımından duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getiren PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy sektörün hızla büyüyerek plastik üretiminde global oyuncu haline geldiğini üretimde Avrupa 2’nciliği ve dünya 7’nciliği bulunmasına rağmen katma değer yaratma bakımından dünya dış ticaretinde henüz hak ettiği yeri alamadığını vurguladı.

Aksoy, “Çatımız altında buluşan tüm üyelerimizle beraber Türkiye’nin plastikte referans merkezi haline gelmesi için çalışmaya, hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet gücümüzü artıracak yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Plastik ve plastikle ilgili sektörel sivil toplum örgütlerinin PLASFED’e katılması, iş ve güç birliğimizi de artıracak PLASFED’i tüm platformlarda referans merkezi haline getirecek” dedi.

PLASFED’İN HEDEFLERİ BÜYÜK!

Bu yılsonuna kadar Kocaeli, Konya ve Adana’da bölgesel plastik sanayicileri derneklerinin kurulmasını ve bu sayede üye dernek sayısını en az 10’a çıkarmayı hedefleyen PLASFED, aşağıdaki amaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor:

• Plastik ve plastikle ilgili sektörel sivil toplum örgütleri arasında işbirliği ve güç birliği yaratmak,

• Sorunlarının çözümüne yönelik projeler geliştirmek,

• Projeleri ilgili platformlara taşımak,

• Devletin sorunların çözümüne yönelik tedbirler almasına yardımcı olmak,

• Üyeler için rekabet, büyüme ve verimlilikte en iyi koşulları yaratmaya yönelik çalışmalar yapmak,

• Üretim süreçleri ve ürünlerden sağlık, güvenlik ve çevre açısından istenen yüksek talepleri yerine getirmek,

• Sektörü mevzuat, teknoloji, vergi, istihdam, personel, iş sağlığı ve güvenliği ve ticari konularda bilgilendirmek,

• Sektörün ülke ekonomisindeki önemini duyurmak ve sıkıntılarının çözülmesinde görev almak,

• Plastiklerin sürdürülebilir kalkınma, yenilikçilik ve yaşam kalitesine yaptıkları katkıları duyurmak,

• Toplumu eğiterek sektör hakkında farkındalık yaratmak ve plastikler hakkındaki yanlış bilinen bilgileri düzeltmek.

Önceki ve Sonraki Haberler