1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Plastic Omnium Avrupa’nın en büyük hidrojen tankı tesisini kuruyor

Plastic Omnium Avrupa’nın en büyük hidrojen tankı tesisini kuruyor

Fransız şirket Plastic Omnium, Avrupa’nın en büyük hidrojen gemisi fabrikasını inşa etmek üzere devletten finansman desteği aldığını duyurdu.

Plastic Omnium Avrupa’nın en büyük hidrojen tankı tesisini kuruyor

Enerji Günlüğü - Fransız şirket Plastic Omnium’un hidrojen tankı fabrikasına yönelik 74 milyon euroluk devlet desteğine ilişkin Başbakan Borne, tesisin IPCEI çerçevesinde önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

Plastik üretimi ve ticareti konusunda faaliyet gösteren Fransız otomotiv tedarikçisi Plastic Omnium, Fransa’nın Compiegne kentinde Avrupa'nın en büyük hidrojen gemisi fabrikasını inşa etmek için Fransız devlet finansman desteğini güvence altına aldığını duyurdu. Tesisin, ilk birimlerinin 2025’te üretime geçecek şekilde yılda 80 bin gemi üretmesi bekleniyor.

Euronext Paris listesindeki şirket Plastic Omnium, ticari araçlar için yüksek basınçlı hidrojen tankı modülleri tedarik etmek için Hollanda merkezli otomotiv şirketi Stellantis ve Renault Grubu’na bağlı hidrojen hareketliliği için çalışan HYVIA ile yeni sözleşmeler imzaladığını bildirdi.

“IPCEI ÇERÇEVESİNDE ÖNEMLİ BİR PROJE”

Öte yandan Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Plastik Omnium'un hidrojen faaliyetlerini geliştirmek için 74 milyon euro finansman desteğinin Ortak Avrupa Çıkarı (IPCEI) çerçevesinde önemli bir proje olduğunu belirtti.

Ayrıca Plastic Omnium, Hycity (hidrojenle çalışan otobüs serisi) ve dizel otobüsleri hidrojene dönüştüren güçlendirme hizmetinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla 2023'te Fransız hidrojen otobüsü üreticisi Safra ile işbirliği yapacağını aktarmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler