1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. PLT Madencilik Amasya’daki kömür ocağında alan arttıracak

PLT Madencilik Amasya’daki kömür ocağında alan arttıracak

PLT Madencilik Amasya’daki kömür ocağının açık kısmında eleme paketleme tesisi ve stok alanları için alanı 5,37 hektar arttıracak.

PLT Madencilik Amasya’daki kömür ocağında alan arttıracak

Enerji Günlüğü - PLT Madencilik Amasya’daki kömür ocağının açık kısmında eleme paketleme tesisi ve stok alanları için alanı 5,37 hektar arttıracak.

PLT Madencilik Turizm Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş., Amasya İli, Suluova İlçesi, Oğulbağı Köyü’ndeki 201201352 numaralı IV. Grup işletme ruhsatlı sahasında bulunan açık kömür ocağında alan artışı ve eleme paketleme tesisi kurmayı planlıyor. 

350 bin lira değerindeki proje kapsamında tamamı tarım alanları içerisinde kalan 5,37 ha’lık alanda artış yapılması planlanıyor. Bu alan içerisinde eleme paketleme tesisi ve stok alanları belirlendi. Kapasitede ise bir değişiklik söz konusu olmadığı, sadece alan artışı yapılacak olan kısımda arazi hazırlık kapsamında, bitkisel toprağın sıyrılması işlemi yapılacak.

Kömür ocağının açık işletme olan kısımda yılda 190 bin ton ve yeraltı işletmesi kapsamında yılda 190 bin ton olmak üzere toplamda 380.000 ton/yıl üretim yapılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler