1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. PO Derince Tesisi’nde kojenerasyon kapasitesini arttıracak

PO Derince Tesisi’nde kojenerasyon kapasitesini arttıracak

Petrol Ofisi, Kocaeli Derince'deki akaryakıt depolama tesisinin ısı ve buhar ihtiyacının karşılanması amacıyla kurduğu mevcut kojenerasyon tesisini büyütecek.

PO Derince Tesisi’nde kojenerasyon kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi, Kocaeli Derince'deki akaryakıt depolama tesisinin ısı ve buhar ihtiyacının karşılanması amacıyla mevcut kojenerasyon tesisine iki doğalgaz yakıtlı buhar kazanı ve 2 kızgın yağ kazanı ekleyecek.

Petrol Ofisi A.Ş. Derince Terminali Şubesi tarafından, Kocaeli İli, Derince İlçesinde bulunan tesiste 2 adet buhar kazanı ve 2 adet kızgın yağ kazanı ilavesi yapılması planlanıyor. Kojenerasyon kapasite arttırım projesinin yatırım tutarı  yaklaşık 4,2 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında Petrol Ofisi Derince Terminali'nin ısı ve buhar ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılmakta olan her biri 4,36 MWt ısıl güce sahip 2 adet buhar kazanı, her biri 3,49 MWt ısıl güce sahip 2 adet kızgın yağ kazanı ve 1 adet 1,74 MWt ısıl güce sahip buhar jeneratörü kazanına ek olarak doğalgaz yakıtlı her biri 8 MWt ısıl güce sahip 2 adet buhar kazanı, her biri 1,9 MWt ısıl güce sahip 2 adet kızgın yağ kazanı kurulacak. 

Tesiste eklenecek buhar kazanları ve kızgın yağ kazanlarında yakıt olarak doğalgaz kullanılacak olup doğalgazda herhangi bir şekilde kesinti yaşanması durumu gibi olası acil durumlarda kazanlarda yakıt olarak motorin kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler