1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PO Mersin depolama tesisinde ücretler değişti

PO Mersin depolama tesisinde ücretler değişti

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi Mersin Depolama Tesisi’nde depolama, teslim alma, teslim etme hizmet bedelleri güncellendi. Enerji Piyasası Düzenleme...

PO Mersin depolama tesisinde ücretler değişti

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi Mersin Depolama Tesisi’nde depolama, teslim alma, teslim etme hizmet bedelleri güncellendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Petrol Ofisi Anonim Şirketi’ne ait, POAŞ Mersin Depolama Tesisi’nde hizmet ücretlerinin değiştirilmesine ilişkin talebini onayladı. EPDK onaylı yeni tarifeye göre, tesislerde günlük depolama ücreti metreküp başına benzin türlerinde 52 kuruş, motorin türlerinde 57 kuruş, havacılık yakıtı ürünlerinde 54 kuruş olarak belirlendi. 

Tesislerde hizmet başına alınacak teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri de yenilendi. Buna göre kara araçları benzin teslim alma ve teslim etme bedelleri metreküp başına benzin türlerinde 15.50 lira, motorin türlerinde 17.24 lira ve havacılık yakıtı ürünlerinde 16.32 lira olarak uygulanacak. 

İNDİRİM ORANLARI 

POAŞ Mersin Depolama Tesisi’ndeki hizmet fiyatlarında uygulanacak indirim oranları da belirlendi. Buna göre depolama ve teslim alma-teslim etme hizmet fiyatlarında 5 bin metreküp ve üzeri hizmet alımlarında yüzde 90 indirim uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler