1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PO, THY Opet ve Triple Star’a rekabet soruşturması

PO, THY Opet ve Triple Star’a rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu Petrol Ofisi, THY Opet ve Triple Star şirketlerine rekabet soruşturması açtı.

PO, THY Opet ve Triple Star’a rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu Petrol Ofisi, THY Opet ve Triple Star şirketlerine rekabet soruşturması açtı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi, Rekabet Kurulu’nun bir şikayet üzerine daha önce yaptığı ön araştırmayla “Petrol Ofisi Havacılık Operasyonları AŞ, THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ ve Triple Star Aviation Ltd. şirketleri hakkında soruşturmaya gerek yoktur” yönündeki kararını bozdu. 

Rekabet Kurulu; Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesinin aldığı bozma kararı üzerine, 3 şirketin özel jetlere yakıt tedariki pazarındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar” başlıklı 4. maddesi ve “Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması” başlıklı 6. maddelerini ihlal ettikleri iddiasını yeniden değerlendirdi ve 07 Nisan 2022 tarihinde soruşturma açılmasına karar verdi.

Kurul daha önce şikâyet üzerine yaptığı ön araştırmada, iddialara yönelik olarak 4054 sayılı Kanun’un 41. maddesi uyarınca soruşturma açılmasına gerek olmadığına, karar vermişti. Ancak Rekabet Kurulu’nun kararı Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi tarafından 09 Mart 2022 tarih ve 2021/896 E. 2022/353 K. sayılı kararıyla iptal edildi.

Bunun üzerine Rekabet Kurulu, Mahkeme kararının gereğinin yerine getirilmesi amacıyla, Petrol Ofisi Havacılık Operasyonları AŞ, THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ ve Triple Star Aviation Ltd. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler