1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Polat Enerji güneş ve rüzgarda hedef büyüttü

Polat Enerji güneş ve rüzgarda hedef büyüttü

Enerji Günlüğü – Polat Enerji önümüzdeki 5 yıl içinde güneş enerjisine 3 GW’lık yatırım yapmayı ve rüzgar enerjisinde kurulu gücünü .200 MW...

Polat Enerji güneş ve rüzgarda hedef büyüttü

Enerji Günlüğü – Polat Enerji önümüzdeki 5 yıl içinde güneş enerjisine 3 GW’lık yatırım yapmayı ve rüzgar enerjisinde kurulu gücünü .200 MW seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat CNBC-E’de yayınlanan İş Dünyasından programında yaptığı açıklamada, , ufak tefek projeler yerine büyük ölçekli yatırımlar ile ilgilendiklerini ifade ederek, Polat Enerji'nin güneşe 3 bin megavat civarında kurulu gücü olacak bir yatırımın hazırlığı içinde olduklarını ve rüzgara da 1 milyar dolarlık yatırım ile kurulu gücünü 1.200 MW seviyesine çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Adnan Polat, "Şu anda Türkiye bir seçim süreci yaşıyor. Seçim sürecinden sonra biz de bir karar ve hareket planı yapacağız. Seçim sürecinden sonraki duruma göre müracaatımızı yapmayı düşünüyoruz. Eğer kabul görürse bunun anlaşmaları 6 ay sürer. Ondan sonra da bir 5 sene yatırım süreci sürer ama bu 5 sene içinde bu santraller kademe kademe devreye girer. 3 bin megavatla biz Türkiye’ye yılda 500 milyon dolar doğalgaz tasarrufu yaptırırız" dedi.

SON 3 YILDA RÜZGARA 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM

Adnan Polat, son 3 yılda rüzgâr enerjisinde 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını, gelecek 5 yıl içinde de gerçekleştireceği 1 milyar dolarlık yatırım ile rüzgâr enerjisinde kurulu gücünü 1.200 MW seviyesine çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

GÜNEŞE 3 GW'lık YATIRIM HAZIRLIĞI

Adnan Polat, güneş enerjisi alanında da çalışmaları olduğunu ve 3 bin megavat civarında kurulu gücü olacak bir yatırımın hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

PROJENİN MALİYETİ 6 MİLYAR DOLAR

Adnan Polat, 6 milyar dolarlık yatırım ile gerçekleştirmeyi öngördükleri proje için hükümeteteklif götüreceklerini, kabul edildiği takdirde ise tüm güçleri ile bu çalışmaya başlayacaklarını ayrıca güneş paneli üretim fabrikası da kuracaklarını ifade etti.

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği verilerine göre Polat Enerji 400 MW'ın üzerinde rüzgar kurulu gücü ile Türkiye'nin en yüksek üretim kapasitesine sahip rüzgâr yatırımcısı durumda. Türkiye'nin en büyük rüzgâr enerjisi projesi olan 150 MW güce sahip Geycek RES projesi de Polat Enerji'ye ait.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler